Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 7. 2019,
20.07

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

1

Natisni članek

Vid Kuder Marušič Niko Testen Ulan Valant Alja Kozorog Eva Alina Hočevar Žan Jakše Vid Oštrbenk mladinsko svetovno prvenstvo divje vode kanu kajak

Sobota, 20. 7. 2019, 20.07

4 leta, 9 mesecev

KRAKOV, SP V SLALOMU NA DIVJIH VODAH ZA MLADINCE IN MLAJŠE ČLANE

Mladinci zbirajo odličja na SP: Vid Oštrbenk bronast

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

1

Vid Oštrbenk | Kajakaš čateškega kluba Vid Oštrbenk je na Poljskem priveslal do največjega uspeha v dosedanji karieri. | Foto Tanja Hočevar

Kajakaš čateškega kluba Vid Oštrbenk je na Poljskem priveslal do največjega uspeha v dosedanji karieri.

Foto: Tanja Hočevar

Tudi drugi dan posamičnih finalnih preizkušenj svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Krakovu na Poljskem se je slovenska odprava veselila kolajne. Zanjo je poskrbel kajakaš Vid Oštrbenk, ki je med mladinci zasedel tretje mesto. V finalu so veslali še kanuistka Eva Alina Hočevar ter kajakaša Žan Jakše med mlajšimi člani in Lan Tominc med mladinci.

Kajakaš čateškega kluba Vid Oštrbenk je na Poljskem priveslal do največjega uspeha v dosedanji karieri. V lanski sezoni se je veselil kolajn na evropskem mladinskem prvenstvu v spustu na divjih vodah, letos pa je na zmagovalni oder stopil še v slalomu.

Pred Slovencem le Francoz in Čeh

Vid Oštrbenk | Foto: Tanja Hočevar Foto: Tanja Hočevar V finalni preizkušnji mladincev na reki Vistula sta bila od slovenskega reprezentanta hitrejša le Francoz Anatole Delassus, ki je letos postal tudi evropski mladinski prvak v slalomu na divjih vodah, ter Čeh Jakub Krejči. V mladinskem kajakaškem finalu je veslal tudi Lan Tominc in zasedel sedmo mesto. Blizu najboljši deseterici je bil Ulan Valant, ki je polfinalno preizkušnjo končal na 12. mestu.

Sprva je kazalo, da bo slovenska ekipa slavila še eno kolajno, in sicer zlato, saj je bil Žan Jakše najhitrejši izmed vseh kajakašev na startu v konkurenci do 23 let, a se je ob prihodu v cilj ob njegovem imenu žal pojavila zvezdica. Po napetem čakanju se je izpisala kazen 50 dodatnih sekund zaradi napačno preveslanih vrat, tako da je slovenski kajakaš žal padel na osmo mesto.

Sodniški kriterij ni bil enak za vse

Pravila predvidevajo, da ekipe v finalu pritožb na sodniško odločitev ne morejo podati, tako da je ostalo pri tej odločitvi, a slovensko ekipo je znova zabolel sodniški kriterij, ki ni bil enak za vse. Naslova svetovnega prvaka med mlajšimi člani se je veselil Francoz Pol Oulhen, drugi je bil njegov rojak Mathurin Madore, tretji pa Avstrijec Mario Leitner.

Pičle štiri stotinke sekunde so od finala ločila Vida Kudra Marušiča, ki je zasedel enajsto mesto, Niko Testen pa je bil 14.

Vožnja Vida Oštrbenka:

Hočevarjeva tokrat šesta

V mladinskem finalu kanuistk je veslala Eva Alina Hočevar, ki se je včeraj veselila srebra v kajaku. Kanuistično finalno tekmo je končala na šestem mestu. Zmagala je Čehinja Gabriela Satkova, druga je bila njena rojakinja Tereza Kneblova, tretja pa Italijanka Marta Bertoncelli.

V polfinalu kanuistk do 23 let je veslala Alja Kozorog, a za uvrstitvijo v finale zaostala za dobro sekundo. Na koncu je bila 14. Naslov svetovne prvakinje med mlajšimi članicami si je priveslala Brazilka Ana Satila, druga je bila Monica Doria Vilarrubla iz Andore, tretja pa Francozinja Marjorie Delassus.

V nedeljo bodo v Krakovu potekale še preizkušnje v ekstremnem slalomu na divjih vodah. Slovenske barve bosta zastopala Tine Kancler in Vid Oštrbenk.

Preberite še:

Sportal Nejc Polenčič svetovni mladinski prvak, Eva Alina Hočevar podprvakinja #video
Urša Kragelj
Sportal Ko se športniku zgodi najhujše, a Urša ni ostala sama
Niko Testen, Žan Jakše in Vid Kuder Marušič
Sportal Mladi slovenski kajakaši svetovni podprvaki! #video
Ne spreglejte