Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Nedelja,
18. 9. 2016,
21.07

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Triatlon svetovno prvenstvo Matevž Planko

Nedelja, 18. 9. 2016, 21.07

6 let, 7 mesecev

Finale svetovnega prvenstva v triatlonu

Mladi slovenski triatlonski up navdušil na svetovnem prvenstvu

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Matevž Planko

Konec tedna je mehiški Cozumel gostil veliki finale letošnjega svetovnega prvenstva v triatlonu, v sklopu katerega je potekalo tudi svetovno mladinsko prvenstvo. Izkazal se je naš mladi triatlonski up Matevž Planko, ki je osvojil sedmo mesto.

"Ni dovolj samo to, da zmaguješ v Sloveniji in misliš, da si najboljši. Treba je iti tudi v svet," je v pogovoru za Sportal pred enim letom dejal Matevž Planko. Ta že nekaj let velja za zelo obetavnega triatlonca, ki želi nekoč na olimpijskih igrah krojiti vrh.

V svet, natančneje v Mehiko, se je ponovno podal konec preteklega tedna, ko je v Cozumelu odlično nastopil na svetovnem mladinskem prvenstvu in osvojil odlično sedmo mesto v šprint razdalji, ki pomeni 750 metrov plavanja, 20 kilometrov kolesarjenja in pet kilometrov teka. S časom 54:35 je le za 33 sekund zaostal za zmagovalcem, Američanom Austinom Hindmanom (54:02).

Sedmo mesto je najboljša slovenska uvrstitev na SP. | Foto: Sedmo mesto je najboljša slovenska uvrstitev na SP. Mladi predstavnik triatlonskega kluba Trisport Kamhnik je že na zadnjih tekmovanjih v avgustu in začetku septembra kljub napornim pripravam na prvo svetovno prvenstvo kazal zavidljivo triatlonsko pripravljenost, s trenerjem Grego Zoretom pa sta do odhoda v Mehiko očitno vrhunsko načrtovala formo.

Planko se je s težkimi razmerami – vročina in visoka vlaga – dobro spopadel, saj je na plavalnem delu z majhnim zaostankom iz vode prišel na 26. mestu. Takoj je napadel na kolesu, polovil ubežnike in v okviru prve skupine kontroliral dogajanje na kolesu, kjer je na menjavi iz 14. z zelo dobrim tekom prišel na končno sedmo mesto.

"Ta rezultat sem si potihoma želel, vendar kljub odlični formi nisem verjel, da lahko posežem med prvih deset. Za mojimi rezultati stoji cela kopica ljudi, ki se jim neskončno zahvaljujem za pomoč in podporo. Zdaj me čaka tedenski odmor , potem pa grem novim izzivom naproti. S tekmo sem nepopisno zadovoljen, obrestovalo se mi je trdo delo skozi leto," je dejal komaj 18-letni Planko.

Med mladinkami je nastopila še Eva Skaza, ki je bila 29. s časom 1;02:48. Zmagala je Američanka Taylor Knibb (59:05).

Noro!!!!!! Kakšna tekma je za menoj! Osvojil sem odlično 7. mesto na svetu med mladinci. Nepopisno zadovoljen s tekmo in...

Posted by Matevž Planko Triatlonec on Friday, 16 September 2016

Rezultati:

Mladinci:
1. Austin Hindman (ZDA) 54:02
2. Charles Paquet (Kan) 54:12
3. Ben Dijkstra (VBr) 54:20

7. Matevž Planko (Slo) 54:35

Mladinke:
1. Taylor Knibb (ZDA) 59:05
2. Lisa Tertsch (Nem) 59:41
3. Hye Rim Jeong (Kor) 59:50

29. Eva Skaza (Slo) 1;02:48
Ne spreglejte