Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 9. 2023,
13.30

Osveženo pred

8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

triatlon

Nedelja, 3. 9. 2023, 13.30

8 mesecev

DP v triatlonu

Mark Mandič in Maruša Klemenc državna prvaka v standard-triatlonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Triatlon, Miro Kregar in Co. | Foto Triatlonska zveza Slovenije

Foto: Triatlonska zveza Slovenije

Tradicionalni triatlonski praznik na Bledu je privabil številne tekmovalce; sodelovalo jih je 520 iz 18 držav. Naslov državnih prvakov v standard-triatlonu sta osvojila Mark Mandič in Maruša Klemenc, organizacijo tekme za evropski pokal pa so s priznanjema Trisport Kamniku ter slovenski zvezi nagradili tudi predstavniki evropske zveze.

Od 9. ure naprej je za mednarodno odmevnost poskrbela tekma za mladinski evropski pokal, so sporočili organizatorji, na kateri je najboljšo slovensko uvrstitev s 25. mestom zabeležila Tinkara Stres.

Popoldne pa je bilo v središču zanimanja državno prvenstvo v standard-triatlonu, ki ga je v moški konkurenci osvojil Mark Mandič (Utrip) pred Luko Kosovelom (Ajdovščina) in debitantom na tej razdalji, Ulom Denšo (Ljubljana).

V ženski konkurenci se je naslova državne prvakinje veselila Mandičeva klubska kolegica Maruša Klemenc, srebro in bron pa sta osvojili predstavnici Trisport Lelosi Kamnik, Tanja Kompan in Tjaša Žnidar.

"Končno sem zmagal na Bledu. Po desetih letih, odkar tu tekmujem, mi je končno uspelo zmagati. Na progi je bilo solidno, zelo v redu. Luka Kosovel je bil na kolesu izjemno močan, tako da sem bil zelo vesel, da sva lahko skupaj 'delala' in ujela najhitrejše, tek pa je bil soliden in imel sem še rezervo, če bi jo potreboval, pa je nisem. Proga je po mojem mnenju najtežja na Balkanu, ne vem, če je kje težja. Če danes ne bi zmagal, bi končal kariero, zdaj pa o tem nisem več prepričan," je dejal Mandič.

Državna prvakinja Klemenc pa je dodala, da si je naslov zelo želela. "Naslova državne prvakinje sem bila zelo vesela, sem si ga že kar želela, saj na državnem prvenstvu že dolgo nisem zmagala. Zdi se mi, da sem letos malo prišla k sebi, saj sem imela nekaj težjih let, kar zadeva treninge. Zlasti zaradi službe, ki sem jo na novo začela. Letos sem v redu trenirala in je ta naslov lepa potrditev truda."

Direktor tekmovanja Triatlon Bled 2023 Miro Kregar pa je dejal, da je bila letošnja izvedba blejskega tekmovanja že 21. po vrsti. "Triatlon se je dodobra zasidral v srca Slovencev in tudi evropskih triatloncev, kajti že 11. je bila na sporedu tudi tekma za mladinski evropski pokal, ki se ga udeležijo triatlonci iz približno 20 držav. Tudi letos je bilo tako, na kar smo zelo ponosni. Hkrati pa moram pohvaliti vse domače triatlonce, ki se množično udeležujejo tega triatlona. Letos je bilo prijavljenih 520 triatloncev."

Ne spreglejte