Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 3. 2008,
18.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 4. 3. 2008, 18.09

8 let

Mariborčanke osvojile tretje mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odbojkarice Nove KBM Branika so v tekmi za tretje mesto na zaključnem turnirju srednjeevropske lige v Myavi na Slovaškem premagale Rijeko s 3:1 (22, 20, -23, 20).

Mariborske odbojkarice so imele po ponedeljkovi utrudljivi polfinalni tekmi in porazu proti ekipi Hita iz Nove Gorice v današnjem dvoboju za tretje mesto vseeno dovolj moči za zmago proti Rijeki. Tekma je bila dokaj izenačena, Mariborčanke pa so bile uspešnejše od hrvaških odbojkaric takrat, ko je bilo treba doseči odločilne točke.

V uvodnem nizu so imele mariborske odbojkarice pobudo na igrišču, igrale so zanesljivo in ves čas vodile za točko ali dve. Od tekmic so se odlepile pri rezultatu 21:20, ko so osvojile dve točki zapored in prednost treh točk obdržale do konca niza. Tudi v drugem nizu je bila igra podobna, le s to razliko, da so večinoma vodile Rečanke, pri rezultatu 18:18 pa so jih Mariborčanke ujele, nato pa si priigrale odločilno prednost.

Tretji niz je minil v izenačeni igri, saj si nobena ekipa ni priigrala občutnejše prednosti. Pri rezultatu 21:21 so hrvaške odbojkarice dobile dve točki zapored in prednosti niso več izpustile iz rok. Da so vendarle za spoznanje kakovostnejše, so mariborske odbojkarice dokazale v četrtem nizu. Tekma je bila do rezultata 18:17 izenačena, v odločilnih trenutkih pa je mariborska vrsta zaigrala zbrano in odločno in pri vodstvu 23:18 je bilo bolj ali manj jasno, da bo Nova KBM Branik osvojila tretje mesto v srednjeevropski ligi.

"S tretjim mestom smo zelo zadovoljni, čeprav se ne morem znebiti občutka, da bi lahko igrali tudi v finalu. V polfinalni tekmi z Goričankami nam je zmanjkal kanček športne sreče, sem pa vesel, da so dekleta ohranila dovolj motivacije in dobro odigrala tekmo za tretje mesto," je povedal trener Nove KBM Branika Mitja Koželj.

Ne spreglejte