Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 8. 2013,
15.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Boštjan Maček

Četrtek, 1. 8. 2013, 15.04

8 let

Maček se je spogledoval s finalom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski strelec Boštjan Maček je bil v krogu eden od najresnejših kandidatov za uvrstitev v veliki finale, na koncu pa je zaradi 22 zadetih letečih tarč v današnji peti seriji končal na 25. mestu.

Sedmouvrščeni z lanskih olimpijskih iger v Londonu je na evropskem prvenstvu v nemškem Suhlu zadel 120 glinastih golobov. Na tridnevni tekmi sta nastopila še dva slovenska strelca v članski konkurenci: Ivo Kompan (117) je zasedel 47., Matej Žniderčič (107) pa 78. mesto. V ekipni konkurenci so slavili Hrvati pred Slovaki (oboji 363) in Francozi (362), Slovenci pa so s 344 zadetimi letečimi tarčami zasedli 17. mesto.

"Zadnje tekme in treningi pred evropskim prvenstvom so pokazali, da sem dobro pripravljen. Visoko raven streljanja sem prikazal uvodna dva dneva, res pa je, da me je sredina preizkušnja dodobra izčrpala ter mi vzela veliko moči za današnjo zadnjo serijo. Do devetega strela mi je šlo dobro od rok, nato pa se mi je zalomilo, padla mi je tudi zbranost. Boril sem se po svojih najboljših močeh, za vsak strel sem porabil veliko energije. Navkljub trudu se mi ni izšlo, skupek drobnih napak pa mi je navrglo končno 25. mesto. V zadnji seriji sem zadel 22 letečih tarč, če bi jih 25, potem bi se zagotovo uvrstil v veliki finale," je po zahtevni tridnevni preizkušnji dejal Maček, ki je na lanskih poletnih olimpijskih igrah v Londonu osvojil sedmo mesto, v svoji strelski biografiji pa ima tudi bronasto posamično kolajno z evropskega prvenstva v Beogradu leta 2011 ter naslov sredozemskega prvaka iz Pescare leta 2009. Prekmurec si bo po evropskem prvenstvu v Nemčiji vzel nekaj dni premora, nato pa začel priprave za svetovno prvenstvo, ki bo med 14. in 25. septembrom v perujski Limi.

"Naš cilj je bil, da v Suhlu pridobimo mednarodne razrede v kategorizaciji, a se nam je načrt izjalovil zaradi slabega nastopa Mateja Žniderčiča, ki ima na zadnjih tekmovanjih vselej eno, tokrat pa je imel več slabših serij. Z nastopom Boštjana Mačka sem zadovoljen, izid je odraz visoke kakovosti njegovega streljanja. V zadnji seriji mu je zmanjkalo energije, malenkosti so ga ločile do uvrstitve v finale," je nastope naših strelcev s puško šibrenico v Suhlu ocenil slovenski selektor Nikolaj Mejaš.

V mladinski konkurenci je Tilen Kos Šturm (108) osvojil 37., Kristina Geč (99) 45., Tomaž Zupan (94) pa 47. mesto. Ekipno so tekmo končali na 12. mestu (301), slavili so Italijani (354).

Ne spreglejte