Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Torek,
26. 1. 2010,
18.52

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 26. 1. 2010, 18.52

8 let, 1 mesec

Luka Lindič najboljši slovenski alpinist

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sinoči se je v kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah zbrala slovenska alpinistična elita, ki je pozdravila najboljšega alpinista in alpinistko leta 2009.

Komisija za alpinizem pri Planinski zvezi Slovenije in gostitelj večera Društvo za gorsko kulturo sta pripravila slavnostno prireditev, na kateri so razglasili najboljše v letu 2009. V močni konkurenci odličnih vzponov, ki so jih v letu 2009 opravili slovenski alpinisti v domačih in tujih gorah, je komisijo za alpinizem, katere načelnik je izkušeni Andrej Štremfelj, najbolj prepričala bera vzponov mladega Luke Lindiča (AO Celje-Matica) in Maje Lobnik (AO TAM), ki sta bila proglašena za najboljšega alpinista in alpinistko leta 2009.

Ob izboru seveda ne gre spregledati dejstva, da nagrajenci predstavljajo nov rod slovenskih alpinistov, ki bo glede na preudarno in zrelo razmišljanje najboljšega slovenskega alpinista leta 2009 Luke Lindiča, pošteno in srčno prijel za oprimke velikih izzivov svetovnega alpinizma.

Nov korak k prepoznavnosti in uglednosti tega športa pa je naredila tudi prireditev sama, saj je Društvo za gorsko kulturo iz Domžal pod vodstvom izkušenega alpinista Silva Kara s projekcijo kratkih filmov, povezovalnim programom in nenazadnje z zgledno dvorano kulturnega doma, poskrbelo za svež veter tudi v tej večkrat medijsko žal zelo zapostavljeni veji slovenskega športa.

Poleg prej omejenih nagrajencev pa je komisija za alpinizem razglasila tudi najbolj perspektivnega alpinista in podelila nagrade za posebne dosežke. Najbolj perspektivni alpinist leta 2009 je postal Luka Kranjc (AO Celje-Matica), nagrade za posebne dosežke pa so prejeli Rok Blagus, Marko Prezelj, Marko Lukič, Andrej Grmovšek, Anastasija Davidova in Monika Kambič. Sicer pa so na odru kulturnega doma slovenske »osvajalce nekoristnega sveta« nagovorila tudi župan občine Domžale Toni Dragar in predsednik Planinske zveze Slovenije Franci Ekar.

Ne spreglejte