Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 1. 2022,
7.50

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Ben Roethlisberger Patrick Mahomes Tom Brady Tampa Bay Buccaneers Kansas City Chiefs Bufallo Bills New England Patriots Cincinnati Bengals NFL ameriški nogomet

Torek, 18. 1. 2022, 7.50

2 leti, 3 mesece

Liga NFL, končnica

Brady, pazi se! Nevarnost prihaja iz Los Angelesa.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Tampa Tom Brady | Tom Brady je tudi pri 44-ih letih v vrhunski formi. | Foto Reuters

Tom Brady je tudi pri 44-ih letih v vrhunski formi.

Foto: Reuters

Po Buffalo Billsih so v prvem krogu končnice dominantno zmago dosegli še udeleženci lanskega Super Bowla, Tampa Bay Buccaneers in Kansas City Chiefs. Vlogo prvega favorita za Lombardijev pokal pa so v noči na torek potrdili Los Angeles Rams.

Raiders
Sportal Tri ekipe v končnico skozi šivankino uho, naslov brani Tampa

Patrick Mahomes je bil znova neustavljiv, podal je za pet touchdownov. | Foto: Reuters Patrick Mahomes je bil znova neustavljiv, podal je za pet touchdownov. Foto: Reuters V profesionalni ligi ameriškega nogometa se je od sobote do ponedeljek igral prvi krog končnice, tako imenovani wild card vikend, ko se je 12 ekip potegovalo za preostalih šest mest v konferenčnih polfinalih. Green Bay Packers in Tennessee Titans so se med osem uvrstili kot zmagovalci konferenc.

Dve nedeljski tekmi sta bili odločeni že sredi tretje četrtine. Branilci naslova Tampa Bay Buccaneers so proti Philadelphia Eagles vodili že z 31:0. Za 44-letnega Toma Bradyja (dva touchdowna) in soigralce morda najslabša ekipa, ki je v zadnjih letih prišla v končnico, ni bila nikakršna ovira. Izid 31:15. 

Roethlisberger je pri 40 še zadnjič pritekel na igrišče. | Foto: Reuters Roethlisberger je pri 40 še zadnjič pritekel na igrišče. Foto: Reuters Kansas City Chiefs pa so proti Pittsburgh Steelers v tretji četrtini povedli s 35:7, tako da je bil preostanek tekme zgolj še formalnost oziroma priložnost za slovo od Bena Roethliesbergerja. Podajalec Pittsburgha pri 40 končuje uspešno kariero. Za Pittsburgh je igral 18 sezon, dvakrat so osvojili Lombardijev pokal. Letos je bil sicer le še bleda senca stare slave. Na drugi strani je mladi Patrick Mahomes podal za pet touchdownov in je s soigralci na poti do tretjega zaporednega Super Bowla (enega so dobili, v lanskem pa izgubili proti Tampi).

Za zdaj edina ekipa, ki je zmagala v gosteh, pa je San Francisco 49ers. Dallas Cowboys, ki jih pogosto v živo spremlja tudi Luka Dončić, so premagali s 23:17. V 80. in 90. sta to bila kluba, ki sta dominirala v ligi, zdaj pa sta dve nepredvidljivi ekipi, ki veliko nihata v igri. 49ers so odlično odprli tekmo, v zadnjih minutah pa zmago skoraj zapravili.

Los Angeles Rams ponižali Arizono

Kyler Murray je bil proti Aaronu Donaldu in soigralcem povsem nemočen. | Foto: Reuters Kyler Murray je bil proti Aaronu Donaldu in soigralcem povsem nemočen. Foto: Reuters Še dominantnejšo zmago proti boljšemu nasprotniku, a očitno nekoliko precenjenemu pa so v noči na torek dosegli Los Angeles Rams. Arizono Cardinals so premagali s 34:11, potem ko so drugi polčas odprli s touchdownom za neulovljivih 28:0. Rams imajo zvezdniško ekipo, ki zdaj velja za prvega favorita: podajalec veteran Matt Stafford je zmagal prvič v končnici (pred sezono je prišel iz Detroit Lionsov), ima dva izjemna lovilca (Odell Beckam ml. in Cooper Kupp), po poškodbi se je vrnil tekač Cam Akers, v obrambi sta neustavljiva hrusta Aaron Donald in Von Miller, proti Aaronu Ramseyju pa podajalci raje sploh ne mečejo. Brady, pazi se! V konferenčnem polfinalu bodo v nedeljo namreč Rams igrali proti Bucsom. V rednem delu sezone so se to sezono že pomerili in ekipa iz Los Angelesa je zmagala za 10 točk. Tekma bo v Tampi, Super Bowl pa je letos februarja na stadionu Ramsov v Inglewoodu.

Pari konferenčnih polfinalov lige NFL:

AFC


Sobota, 22.1.:
Tennessee Titans - Cincinnati Bengals

Nedelja; 23. 1.:
Kansas City Chiefs - Buffalo Bills

NFC

Sobota, 22.1.:

Green Bay Packers - San Francisco 49ers

Nedelja; 23. 1.:
Tampa Bay Buccaneers - Los Angeles Rams

Prvič po letu 1991 zmagali v končnici, konec za nekoč nepremagljive

V Cincinnatiju se veselijo prve zmage v končnici po letu 1991. | Foto: AP / Guliverimage V Cincinnatiju se veselijo prve zmage v končnici po letu 1991. Foto: AP / Guliverimage

Skoraj popolna tekma za Josha Allena: 66 jardov po tleh, 308 jardov po zraku, podal je za pet touchdownov (niti ene prestrežene žoge). | Foto: AP / Guliverimage Skoraj popolna tekma za Josha Allena: 66 jardov po tleh, 308 jardov po zraku, podal je za pet touchdownov (niti ene prestrežene žoge). Foto: AP / Guliverimage Cincinnati Bengals so tekmo končnice dobili prvič po letu 1991. S 26:19 so premagali Las Vegas Raiders. Uspelo jima je z dvema mladeničema na ključnih položajih: podajalec Joe Burrow igra svojo drugo sezono med profesionalci, lovilec Ja'Marr Chase je celo novinec v ligi NFL.

Buffalo Bills so s 47:17 premagali svoje divizijske tekmece New England Patriots, proti katerim so desetletja izgubljali. Podajalec Josh Allen (pet touchdownov, brez prestrežene podaje) in soigralci so v vseh svojih prvih sedmih napadih na tekmi dosegli touchdown, kar v končnici do zdaj ni uspelo še nobeni ekipi.

Wild card vikend končnice lige NFL:

Sobota, 15. 1.:
Cincinnati Bengals : Las Vegas Raiders 26:19
Buffalo Bills : New England Patriots 47:17

Nedelja, 16. 1.:
Tampa Bay Buccaneers : Philadelphia Eagles 31:15
Dallas Cowboys : San Francisco 49ers 17:23
Kansas City Chiefs : Pittsburgh Steelers 42:21

Ponedeljek, 17. 1.:
Los Angeles Rams : Arizona Cardinals 34:11

Green Bay Packers in Tennessee Titans so se v konferenčni polfinale uvrstili kot zmagovalci konference.

Ne spreglejte