Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 2. 2016,
13.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Nejc Zemljak odbojka na snegu Kranjska Gora Anže Bahč odbojka

Petek, 12. 2. 2016, 13.10

8 let

Le še nekaj dni nas loči od spektakularnega dogodka pod Vitrancem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V izteku kranjskogorskega smučišča se bodo v soboto, 20. februarja, že drugo leto zapored na turnirju v odbojki na snegu Sberbank SnowVolley pomerili najboljši slovenski igralci.

Čeprav marsikoga ob misli na snežno žoganje zmrazi, pa napetih bojev poleg bogatega spremljevalnega animacijskega programa v vse bolj priljubljeni zimski atrakciji ne bo manjkalo. Slovensko zimsko središče Kranjska Gora bo med zimskimi šolskimi počitnicami bogatejše za edinstven športni spektakel v odbojki na snegu, turnir Sberbank SnowVolley Kranjska Gora 2016. Na njem je svojo udeležbo že potrdil ambasador dogodka in nekdanji mladinski svetovni prvak Nejc Zemljak, ki se je lani razveselil zmage skupaj s soigralcem Anžetom Bahčem.

Za Zemljaka je bil to prvi turnir v odbojki na snegu, a ga je izkušeni soigralec nanj psihično pripravljal več let. "Do lani sem raje intenzivno objemal radiator, vendar sem po prvi igri odbojke na snegu ugotovil, da sploh ni tako hudo, ampak prav zabavno. Čeprav se bolj domače počutim na mivki, v zimski različici odbojke uživam, saj vlada super vzdušje med vsemi udeleženci," pravi ambasador turnirja Sberbank SnowVolley Kranjska Gora.

Obvezna oprema za igro odbojke na snegu?

"Sončna očala, kapa, rokavice, več slojev oblačil in nogometni čevlji ali dereze. Na snegu so večje težave z dobrim oprijemom, vendar tu ne gre pretiravati, saj se igra odbojka in ne gre za večje alpinistične podvige. Pravila so enaka kot pri odbojki na mivki, razlika je v razmerah in oblačilih. Zdi se mi, da je oblačenje najdaljši del ogrevanja, bližnjica pa je tudi topel čaj," dodaja Zemljak.

Pomerilo se bo 16 ekip

Na turnirju Sberbank SnowVolley se bo pomerilo 16 ekip s po dvema igralcema. Dvoboji bodo potekali na dveh igriščih z začetkom ob 8. uri, finalni obračun pa je predviden ob 14. uri. Pred finalnim dvobojem pričakujemo poslastico za vse ljubitelje ženske odbojke: sestri Fabjan sta vrgli rokavico članicam Hitradia Center, kjer mrzlično sestavljajo ekipo za Kranjsko Goro. Najresnejši kandidatki za udarno ekipo Hitradia Center sta Andreja Radivoj in Tina Miličevič.

Športno dogajanje bo popestril tudi bogat spremljevalni program s plesno skupino, nagradnimi igrami in različnimi dejavnostmi ob igrišču, ki jih bodo pripravili sponzorji dogodka.

Ne spreglejte