Komu spektakel odbojke na mivki v Kranju?

V četrtek se v Kranju začenja tradicionalno državno prvenstvo v odbojki na mivki, ki bo trajalo vse do sobote. Pri moških naslova branita brata Pokeršnik, pri ženskah pa bomo dobili novi prvakinji.

1 / 2

2 / 2

V Kranju se bo za naslov državnih prvakov letos borilo 12 moških in osem ženskih dvojic, ki si bodo nastop na glavnem turnirju zagotovile neposredno, glede na točkovanje na lestvici v razvrstitvi za državno prvenstvo oziroma v kvalifikacijah, ki bodo potekale v četrtek, 28. junija. Organizatorji obljubljajo, da bo kakovost mivke zelo dobra, ob lepem vremenu pa se znova obeta pravi odbojkarski praznik v mestu ob sotočju Kokre in Save.

Pri moških bosta naslov državnih prvakov skušala ubraniti Korošca Danijel in Jan Pokeršnik, kot druga nosilca bosta nastopila Anže Bahč in Tadej Boženk, tretja po številu točk pa sta Leo Mohorič in Jure Peter Bedrač, vsekakor pa za favorita veljata tudi večkratni prvak Jernej Potočnik in njegov soigralec Dolenjec Danijel Koncilja.

Pri dekletih bomo zagotovo dobili novi prvakinji, saj lanskoletni zmagovalki Andreja Vodeb in Martina Jakob v letošnji sezoni nastopata z novima partnericama, Simono Fabjan oziroma Mihelo Istenič, prav tako kandidatki za državni naslov. Za najvišja mesta se bodo potegovale še slovenski reprezentantki Sara Sakovič in Tamara Borko, izkušeni Tjaša Zupan in Urša Podlesnik ter mladinski reprezentantki Sara Valenčič in Eva Zupan.

Državno prvenstvo v odbojki na mivki bo nosilo tudi dobrodelno noto, saj bodo organizatorji zbirali sredstva za Bolnišnico za ginekologijo in porodništvo Kranj, zbrana sredstva pa namenili za nakup profesionalnega ročnega srčnega defibrilatorja.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano
{{headline}}
{{display_url}}
{{description1}} {{description2}}