Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 9. 2017,
17.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Genadij Golovkin Saul Alvarez

Četrtek, 14. 9. 2017, 17.45

6 let, 6 mesecev

Ko te ne gane niti rojstvo otroka, veš, da gre za resno stvar #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Saul Alvarez Gennady Golovkin | Foto Reuters

Foto: Reuters

Le še dva dobra dva dneva nas ločita od velikega boksarskega obračuna v Las Vegasu. Za naslov svetovnega prvaka v srednji kategoriji se bosta pomerila Kazahstanec Genadij Golovkin in Mehičan Saul Alvarez.

Če ste mislite, da ste pred dnevi videli boksarsko predstavo med UFC-borcem Conorjem McGregorjem in upokojenim boksarjem Floydom Mayweatherjem, se pošteno motite. To, kar nas čaka v soboto, bo nekaj, o čemer se bo še dolgo govorilo. Vsaj tako pravita oba boksarja, ki v ringu T-Mobile Arene napovedujeta pravi pekel.

Kazahstanec, ki bo na 38. dvoboju lovil še 38. zmago, je trenutno lastnik pasov po različicah WBA, WBC, IBF in IBO. Prepričan je, da jih bo imel v lasti tudi po dvoboju z izredno nevarnim Alvarezom.

Kdo bo zmagovalec boksarskega spektakla v Las Vegasu?

  • Genadij Golovkin
    75,61 %
    31 glasov
  • Saul Alvarez
    24,39 %
    10 glasov
Oddanih 41 glasov

Žena in otrok bosta morala še malce počakati

Kazahstanski strah in trepet je do zdaj nizal same zmage. | Foto: Reuters Kazahstanski strah in trepet je do zdaj nizal same zmage. Foto: Reuters "To bo največji boksarski dvoboj v zadnjem času. To bo dan, ki se bo z debelimi črkami zapisal v boksarsko zgodovino," pravi izkušeni 35-letni GGG, ki se mu do zdaj še noben boksar ni uspešno postavil po robu.

Kako odločen je, da bo osvojil novo zmago, pove dogodek izpred nekaj dni. Njegova žena mu je v petek povila drugega otroka. Golovkin kljub temu ni izpustil treninga in se držal urnika.

"Žena ga je klicala okoli 12. ure, da se začenja. Rekel sem mu, naj zapusti trening, a ni hotel. V telovadnici je ostal do 18. ure, otrok pa se je rodil ob 16. uri," je zanimiv pripetljaj javnosti zaupal Kazahstančev trener Abel Sanchez.

"Trener, svoj del posla sem opravil pred devetimi meseci. Otrok bo prišel na svet z mojo ali brez moje pomoči," je dodal Sanchez. Porod Golovkinovega otroka je res potekal brez zapletov. Njegova žena je bolnišnico zapustila že po enem dnevu.

"Moja žena se počuti odlično, tudi otrok je v redu. Razume moj položaj in ve, da gre zares. Tri mesece sem bil zaprt v telovadnici, saj si neizmerno želim zmage. Pripravljen sem," je na zadnji uradni novinarski konferenci dejal neporaženi Kazahstanec.

Canelo je edini poraz doživel leta 2013, ko ga je po sodniški odločitvi premagal Floyd Mayweather. Bilo je 114:114, 116:112 in 117:111 v prid Američana. | Foto: Reuters Canelo je edini poraz doživel leta 2013, ko ga je po sodniški odločitvi premagal Floyd Mayweather. Bilo je 114:114, 116:112 in 117:111 v prid Američana. Foto: Reuters

Mehičan obljublja nokavt

"V soboto se bo zgodilo nekaj zelo pomembnega. Pripravljen sem, kot še nisem bil. Pripravljen sem, da ga nokavtiram, zato sem s potekom priprav zelo zadovoljen," le o zmagi razmišlja tudi osem let mlajši mehiški narodni heroj.

"Ljubiteljem boksa hočem pričarati nepozabno noč. Ta dvoboj so hoteli videti in zdaj ga bodo. Res je, da sta za dober tango potrebna dva plesalca. Zase lahko rečem, da sem pripravljen, upam, da je tudi Golovkin. Nočem, da je prehitro konec, a 12 rund ne bo. Nokavtiral ga bom, boste videli," je dodal Canelo, kot ga kličejo zaradi njegovih rdečih las.

Kaj zmoreta oba borca:

Kartici obeh boksarjev:

Genadij Golovkin:

Narodnost: Kazahstanec
Starost: 35 let
Vzdevek: GGG
Višina: 179 cm
Doseg rok: 178 cm
Način boksa: ortodoksen

Rekord:

Število dvobojev: 37
Zmage: 37
Zmage s KO in TKO: 33
Porazi: 0
Remiji: 0

Saul Alvarez:

Narodnost: Mehičan 
Starost: 27 let
Vzdevek: Canelo (v slovenskem prevodu pomeni Cimet)
Višina: 175 cm
Doseg rok: 179 cm
Način boksa: ortodoksen

Rekord:

Število dvobojev: 51
Zmage: 49
Zmage s KO in TKO: 34
Porazi: 1
Remiji: 1

Ne spreglejte