Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
26. 10. 2015,
11.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

legionarji odbojka Tine Urnaut Mitja Gasparini Klemen Čebulj Alen Šket Dejan Vinčić Jani Kovačič Jan Klobučar Alen Pajenk Sara Hutinski Lana Ščuka Eva Mori Sonja Borovinšek Anja Zdovc Valentina Založnik Danijel Koncilja Uroš Pavlovič Nejc Pušnik Karmen Kočar Erika Fabjan

Ponedeljek, 26. 10. 2015, 11.32

8 let

Ko izstopaš v družbi Juantorene in Miljkovića, je to znak, da si resnično dober

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čeprav smo v zadnjih tednih v pregledu tedna že večkrat omenili Klemna Čebulja, tudi tokrat ne bo prav nič drugače. Korošec jev slogu največjih zvezdnikov začel tudi končnico in navdušil vse.

Hitro vzhajajoča zvezda slovenska športa je bila najzaslužnejša, da Lube Civitanova le še zmago oddaljena od polfinala italijanskega prvenstva. Čebuljevi so dvakrat premagali Latino Alena Šketa, obakrat pa je bil za igralca srečanja izbran ravno mladi slovenski reprezentant.

Čebulj je na četrtkovi napeti tekmi v Civitanova Marche, ki je končala s 3:2, dosegel 20 točk, na nedeljski v Latini pa jih je z odlično igro v vseh elementih odbojke dodal še 14. Če je kdo mislil, da bo Čebulj v ekipi, ki ima v svojih vrstah odbojkarje svetovnega kova (Juantorena, Miljković, Priddy, Stanković, Podraščanin, Parodi), igral bolj kot ne obrobno vlogo, je ravno obratno. Slovenski sprejemalec že v svoji krstni sezoni pri odbojkarskem velikanu navdušuje vse in zagotovo v tej sezoni še ni rekel zadnje.

Lube si je želela že pokalnega naslova, a je takrat presenetljivo izgubila proti Trentinu, od takrat naprej pa je nanizala deset zaporednih zmag in nič ne kaže, da bi se lahko kaj hitro ustavila. Že v četrtek se bo na prvi tekmi najboljših šest v ligi prvakov udarila s Halkbankom, ki je v TOP 12 izločil Modeno.

Trentino v težavah, Giani na robu prepada

Poleg Šketa in Čebulja v končnici italijanskega prvenstva nastopa tudi Tine Urnaut, ki je po odlični prvi tekmi in zmagi proti Molfetti na drugi izgubil. Izid v zmagah je tako poravnan na 1:1. Trentinu je v končnici na pomoč priskočil tudi Matej Kazijski, ki je bil na prvi tekmi s 16 točkami najboljši pri italijanskih prvakih, vseeno pa je naziv najboljšega pripadel Urnautu. Na drugi tekmi je Molfetta presenetljivo prišla od izenačenja, vseeno pa se pričakuje, da bodo Urnautovi stvari postavili na svoje mesto.

Česa podobnega pa ne moremo trditi za Verono, ki jo vodi Andrea Giani. Slovenski selektor je moral s svojimi izbranci že dvakrat priznati premoč razpoloženi Perugii in ga konca sezone reši le še čudež.

Gasparinijevih devet torpedov ni bilo dovolj, Pajenk melje naprej

Omenimo še Mitjo Gasparinija, ki je bil od Slovencev točkovno najbolj uspešen, vseeno pa to ni bilo dovolj za zmago njegovega Parisa. Bombarder iz Izole je dosegel 24 točk, od tega kar devet z začetnim udarcem.

V Turčiji se je šeste zaporedne zmage veselil Alen Pajenk, ki s Fenerbahčejem zaseda odlično drugo mesto. Mariborčan je pri zmagi nad turškim prvakom Arkasom dosegel sedem točk.

Ne spreglejte