Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
9. 11. 2016,
19.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

rafting Bobri

Sreda, 9. 11. 2016, 19.03

6 let, 6 mesecev

Kljub povprečni starosti petdeset let se še ne dajo #foto

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Najbolj prepoznavna slovenska raftarska ekipa Bober je na svetovnem prvenstvu v Združenih arabskih emirati osvojila drugo mesto. "Veseli smo bili kot radio," so bile besede člana ekipe Roberta Malovrha.

Fotogalerija
1 / 18

Ekipa Bobrov (Benjamin Jernejčič, Lenart Skok, Matej Hočevar, Robert Malovrh), ki je bila na svetovnem prvenstvu v povprečju stara 50 let, je v skupnem seštevku med veterani osvojila drugo mesto. Glede na njihovo zmagovalno mentaliteto (od leta 1994 do 1999 so bili šestkrat svetovni prvaki) so bili nad drugim mestom sprva nekoliko razočarani, pozneje pa le sprevideli, da je jim je uspel vrhunski rezultat, saj 17 let niso bili v tekmovalnem pogonu.

Priznavajo, da imajo kakšen kilogram preveč Od tistih časov, ko so zmagovali kot za stavo, se je marsikaj spremenilo. | Foto: Osebni arhiv Od tistih časov, ko so zmagovali kot za stavo, se je marsikaj spremenilo. Foto: Osebni arhiv

"Sprva smo bili vsi poklapani, ampak na koncu je bila zmaga v spustu velik obliž na rano, tako da smo bili veseli kot radio. Zavedamo se, da smo bili odsotni 17 let, medtem ko so bile druge ekipe v tekmovalnem poganu. Treba je poudariti, da je povprečna starost v naši ekipi natanko petdeset let. Nekatere reprezentance so bile veliko mlajše od nas," nam je zaupal član ekipe Robert Malovrh, ki se je ob tej priložnosti zahvalil Urošu Lovrenčiču oziroma Rafting zvezi Slovenije, ki jim je plačala letalske vozovnice in štartnino.

Od tistih časov, ko so zmagovali kot za stavo, se je marsikaj spremenilo. Predvsem se je v vseh teh letih nabralo nekaj odvečnih kilogramov, a so še enkrat dokazali, da niso pozabili veslati in da so izkušnje na njihovi strani. "Nekateri so ostali pri isti teži, medtem ko so nekateri skozi leta dobili nekaj kilogramov. Se pa to pozna tudi v čolnu. Ni več prave poskočnosti in eksplozivnosti v čolnu, kar je pri teh letih običajno (smeh, op. p.)."

V spustu, ki velja za kraljevsko disciplino, so Bobri zmagali. Ta zmaga je bila za njih velik obliž na rano zaradi končnega drugega mesta. | Foto: V spustu, ki velja za kraljevsko disciplino, so Bobri zmagali. Ta zmaga je bila za njih velik obliž na rano zaradi končnega drugega mesta.

Nikoli se niso pritoževali

Spremenili pa se niso le kilogrami in leta. Tokrat so morali nekaj stroškov kriti iz lastnih žepov, medtem ko so si v svojih zlatih letih vse izdatke pokrili s sponzorskim denarjem. "Takrat so imeli sponzorji več posluha. Sicer pa smo se z raftom vedno ukvarjali zaradi ljubezni do tega športa, zato se tudi nikoli nismo pritoževali. Ta ljubezen in veselje se kaže še zdaj. Resnost in pristop na treningu sta bila na najvišji mogoči ravni. Na treninge smo prihajali tako, kot smo dogovorili. Nekaj neverjetnega je bilo to videti," nam je zaupal naš sogovornik.

Brez enega dneva treninga na divji vodi

Čeprav tovrstna tekmovanja potekajo na brzicah, so Bobri vse treninge opravili na mirni vodi na Ljubljanici. V Tacnu niso mogli trenirati, saj so v tistem času progo popravljali. Malovrh je priznal, da so se na prvenstvo odpravili s strahom, saj niso vedeli, kako se jim bo izšlo. "Po prvem treningu na tekmovalni progi smo bili slabe volje, drugi trening je bil že boljši. Nato smo si razdelili naloge in je šlo. Podpirale so nas tudi druge ekipe. Dejansko so nas bili veseli, ko so nas spet videli."

Ekipo Bobrov je za skupinsko fotografiranje prosila brazilska ekipa Bozo D Agua, ki zadnja leta zmaguje na svetovnih prvenstvih. | Foto: Ekipo Bobrov je za skupinsko fotografiranje prosila brazilska ekipa Bozo D Agua, ki zadnja leta zmaguje na svetovnih prvenstvih.

Načrti so zaviti v tančico skrivnosti

Svojih načrtov ne razkrivajo, a marsikaj se jim že plete po glavi. "V soboto bomo imeli manjšo zabavo (smeh, op. p.). Prihodnje leto je svetovno prvenstvo na Japonskem, kjer bo v čolnu sedelo šest veslačev, kar nam je bolj pisano na kožo. V tej disciplini smo veliko močnejši, nastopila bi lahko celotna stara posadka. Za Japonsko smo kar precej motivirani."

Ne spreglejte