Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
1. 9. 2014,
14.43

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 9. 2014, 14.43

8 let, 3 mesece

Kljub odsotnosti Petra Kauzerja je reprezentanca še vedno močna

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski kajakaši in kanuist na divjih vodah se v torek odpravljajo na najpomembnejšo tekmo sezone - svetovno prvenstvo, ki ga prirejajo na umetni progi v ZDA.

Tokrat bo prvenstvo onkraj luže, natančneje v Deep Creeku, kjer bo tekmovalo deset slovenskih čolnov. Slovenska reprezentanca odhaja na prizorišče tekmovanja nekoliko prej, saj si želijo dobro spoznati progo, na kateri je do zdaj veslal le reprezentant Janoš Peterlin. "Odpotujemo drugega septembra. Takoj po prihodu bomo opravili tri dni treninga, ob koncu tedna bo proga zaprta, nato pa bodo sledili uradni treningi. Po naših informacijah je proga precej dolga, kar pomeni, da bo pomembna tudi fizična pripravljenost. Mislim, da imajo naši tekmovalci lepe možnosti za dober rezultat," je povedal direktor slovenskih reprezentanc in vodja ekipe Andrej Jelenc.

Sašo Taljat bo odpotoval nekoliko pozneje

Ob odsotnosti slovenskega kajakaša Petra Kauzerja bo tokrat glavno breme na drugih tekmovalcih. Največ pričakujejo od slovenskega dvojca – Luke Božiča in Saša Taljata ‒ ki ima za sabo izjemno sezono. Luka z utrujenostjo letos nima težav. "Počutim se bistveno bolje kot lani pred svetovnim prvenstvom v Pragi. Naredila sva dobro potezo, ko sva izpustila tekmo svetovnega pokala in se doma v miru pripravljala na svetovno prvenstvo. Zdaj naju čaka še 14 dni pomembnega treninga," je povedal Luka Božič, ki bo na prvenstvo odpotoval nekoliko prej kot njegov partner Sašo Taljat. "Jaz bom raje še nekaj časa užival v lepem vremenu (smeh). Lažje mi je, če pridem na prizorišče nekoliko pozneje, da se z vsem skupaj na zasitim," je bil kratek starejši član našega dvojca.

Benjamin Savšek v vlogi favorita

Vlogo favorita bo imel tudi Benjamin Savšek, ki je letos na tekmah svetovnega pokala dvakrat stal na stopničkah, dvakrat pa je bil četrti. Beni, kot ga kličejo v kajakaških krogih, se je lani na svetovnem prvenstvu v Pragi okitil z bronasto medaljo med kanuisti. "Cilji so visoki. Na prvenstvu bom poskušal prikazati svoje najboljše vožnje, ob tem upam, da bo prišel tudi rezultat," je na novinarski konferenci povedal najboljši slovenski kanuist. Poleg njega bosta med kanuisti slovenske barve branila še Anže Berčič, ki je našel prave občutke na vodi, ter Luka Božič.

Letos se od kajakašev pričakuje manj

Če so bili zadnja leta vlečni konj kajakaši, je letos zgodba drugačna. Zaradi poškodbe ramena na prvenstvo ne odpotoval Peter Kauzer, tako da je ekipa nekoliko spremenjena. Tokrat bodo nastopili Simon Brus, Janoš Peterlin in Martin Albreht. Vsi trije so v letošnji sezoni pokazali, da znajo biti zelo hitri. Zagotovo si je pred prvenstvom samozavest dvignil Martin Albreht, ki je na močni mednarodni tekmi v Bratislavi zmagal, Simon Brus pa je zasedel 4. mesto.

Pri kajakašicah je zgodba ista kot lani. Največ pričakujejo od Urše Kragelj in Eve Terčelj. Tudi letos se jima bo pridružila mlada kajakašica Ajda Novak. Dekleta bodo branile medaljo v ekipnih vožnjah. Lani v Pragi so presenetljivo osvojile bron.

Ne spreglejte