Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 7. 2016,
20.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Anja Klinar Tjaša Vozel plavanje

Sobota, 16. 7. 2016, 20.48

6 let, 6 mesecev

Klinarjeva najhitrejša na 200 prosto in 400 m mešano

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Plavalni miting v Radovljici je prvi dan zaznamovala domača plavalka Anja Klinar z zmagama na 400 m mešano in 200 m prosto. Tudi ostali slovenski olimpijci so v hladnih razmerah na odprtem bazenu posegli po želenih mestih, pogoji pa niso dopuščali vrhunskih dosežkov.

"Vse me boli in vrhunskih izidov zato niti nisem pričakovala," je dejala Klinarjeva. | Foto: Vid Ponikvar "Vse me boli in vrhunskih izidov zato niti nisem pričakovala," je dejala Klinarjeva. Foto: Vid Ponikvar

Klinarjeva je najprej slavila na 400 m mešano, kjer je bila prepričljivo boljša od reprezentančne kolegice Tjaše Oder iz ravenskega Fužinarja, na 200 m prosto je prehitela klubsko in reprezentančno kolegico Tjašo Pintar, Odrova pa se je v tej konkurenci morala zadovoljiti s četrtim mestom.

"Danes so bili pogoji res težki. V tem mrazu so tudi izidi nekaj slabši, svoje pa je dodal naporen trening. Vse me boli in vrhunskih izidov zato niti nisem pričakovala, je pa to dober trening. Vesela sem dveh zmag in glede na utrujenost in počutje sta bila današnja nastopa zelo v redu," je ocenila Klinarjeva.

Robert Žbogar je s 4:26,09 zmagal na 400 m mešano, dvoboj s Čehom Marekom Osino pa je dobil šele na zadnjih 100 metrih v kravlu, na 100 m delfin je moral priznati premoč Hrvatu Mariu Todoroviću. Ta je bil najboljši tudi na 50 m prosto.

"Zelo sem vesel dosežka na 400 m mešano, kjer sem se približal osebnemu rekordu in tudi ta tekma je bila dober trening. Nastop na 100 m delfin pa je po tradiciji nekakšna priprava za 200 m delfin. Še jutri, potem pa še tiste zadnje priprave za 8. avgust," je po tekmi dejal Žbogar in z omembo datuma nakazal, da je z mislimi že nekoliko tudi v Rio de Janeiru. "Komaj čakam. Res se dobro počutim na treningu in tudi izidi na tekmah so zelo obetavni."

Tjaša Vozel je prav tako v polnem treningu, zato presežkov ni pričakovala. | Foto: Vid Ponikvar Tjaša Vozel je prav tako v polnem treningu, zato presežkov ni pričakovala. Foto: Vid Ponikvar

Na 50 m prsno je slavila olimpijka kranjske Zvezde Tjaša Vozel, ki pa je nato na 200-metrski prsni razdalji morala priznati premoč Čehinji Moniki Štepanovi. "Sem v polnem treningu in presežkov niti nisem pričakovala, zato sem z današnjo tekmo zadovoljna. Po Radovljici začenjam s spuščanjem za Rio in zaenkrat je na poti do olimpijskega nastopa vse pod nadzorom," je menila Vozlova. Tjaša Oder, še ena olimpijka, je v maratonskem popoldnevu nastopila še na 100 m hrbtno.

Dan je s slovensko zmago na 50 m prosto sklenila Tjaša Pintar, ki je potožila nad zgodnjim začetkom dneva, saj radovljiški olimpijci že trenirajo po urniku iz Ria, kjer jih nastopi čakajo v zgodnjem popoldnevu in zvečer med 22. in 24. uro.

 

Ne spreglejte