Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
26. 10. 2015,
11.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

legionarji odbojka Tine Urnaut Mitja Gasparini Klemen Čebulj Alen Šket Dejan Vinčić Jani Kovačič Jan Klobučar Alen Pajenk Sara Hutinski Lana Ščuka Eva Mori Sonja Borovinšek Anja Zdovc Valentina Založnik Danijel Koncilja Uroš Pavlovič Nejc Pušnik Karmen Kočar Erika Fabjan

Ponedeljek, 26. 10. 2015, 11.32

8 let

Klemen Čebulj pohrustal Tineta Urnauta in si prislužil naziv MVP

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pretekli konec tedna se je v Italiji končal prvi del serie A. Po 22 krogih je prvo mesto zasedla Lube Civitanova Klemna Čebulja, ki je za konec doma s 3:0 ponižala aktualnega prvaka Trentino.

Čebulj je v derbiju, kjer je sicer igrala le ena ekipa, dosegel 12 točk in bil po koncu tekme izbran tudi za najboljšega posameznika tekme. Mladi Korošec je bil v napadu praktično nezgrešljiv, zelo pa se je izkazal tudi v elementu, v katerem ponavadi ne blesti, na sprejemu.

Na drugi strani igrišča Tinetu Urnautu ni šlo. Ne samo njemu, pač pa celotni ekipi Trentina, ki je močno pogrešala Grka bosanskih korenin Mitarja Đurića. Brez odličnega korektorja, ki na vsaki tekmi doseže več kot 20 točk, je aktualni prvak bolj ali manj nekonkurenčen.

Alen Šket je na zadnji tekmi rednega dela z Latino klonil pred Perugio in končal na osmem mestu, tako da se bo v četrtfinalu udaril s Čebuljevimi. Urnaut se bo za polfinale pomeril z Molfetto, Andrea Giani pa se bo z Verono pomeril s Perugio.

Čebulj in Urnaut sta se sredi tedna s svojima ekipa uvrstila tudi v TOP 6 lige prvakov, kjer se bosta za nastop na zaključnem turnirju, ki bo aprila v Krakovu, pomerila s Halkbankom in Belgorodom.

Lana hitro pokazala, da se lahko kosa tudi z najboljšimi

Odličen teden je tudi za 19-letno Lano Ščuka, ki je odigrala obe tekmi za Modeno in dosegla 29 točk. To je izjemna številka, če upoštevamo, da jih je v prvih 20 krogih lige vknjižila le 14. Trener Modene Alessandro Beltrami v zadnjem času vse bolj zaupa slovenski reprezentantki, ta pa mu vrača z odličnimi predstavami.

V sredo je pri zmagi nad Vicenzo (3:2) dosegla 13 točk, v nedeljo pa je v pravem spektaklu v Villorbi na severu Italije, ki je v Pala Verde potekal pred 5300 gledalci, proti vodilni ekipi lige dosegla 16 točk. Vse, kar je manjkalo, za sanjski razplet je zmaga, a tudi poraz s 2:3 proti Coneglianu je rezultat vreden vsega spoštovanja in odlična odrivna deska pred začetkom končnice.

Slovenka bo zagotovo močno orožje Modene tudi v končnici, kjer se bo za polfinale pomerila z močno Novaro, ki je v tej sezoni nastopala tudi v ligi prvakinj in gostovala v Tivoliju.

Kako so se odrezali preostali, si lahko ogledate v spodnjih okvirčkih.

Ne spreglejte