Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 2. 2016,
10.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Bojan Tokić Kuala Lumpur

Petek, 26. 2. 2016, 10.14

8 let

Ker je žalil predsednika, najboljšega Slovenca ne bo na SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V Kuala Lumpurju se bo v ponedeljek začelo svetovno ekipno namiznoteniško prvenstvo, na katerem bo Slovenija nastopila brez najboljšega igralca. Bojan Tokić se ne bo udeležil prvenstva zaradi afere.

Slovenski reprezentanci bosta na svetovnem prvenstvu v Kuala Lumpurju v drugi kakovostni skupini, kar pomeni, da bo njun maksimalen dosežek 25. mesto, z njim in tudi 26. mestom bi si za naslednje prvenstvo zagotovili mesto v elitni diviziji.

Fantje v Malezijo potujejo pod vplivom afere, ki je izbruhnila v zadnjih dneh. Zaradi nje so ostali brez prvega loparja Bojana Tokića, ki je žalil predsednika, razlog žalitev so bila neizpolnjena plačila Namiznoteniške zveze Slovenije, zato je začasno izključen iz reprezentance. Povsem jasno je, da se bo njegova odsotnost poznala, saj je doslej v ekipnih tekmah na tej ravni skoraj vedno prispeval dve točki.

Kožul namesto Tokića

"Zdaj je nastal problem, kako priti do treh točk. Na prejšnjih prvenstvih je bilo glavno vprašanje, kako dobiti tretjo točko, zdaj je vprašanje, kako dobiti tri točke. Igrali bomo sicer z zelo nadarjeno ekipo, ki pa je povsem neizkušena, z izjemo Jana Žibrata na svetovnem prvenstvu še nihče ni igral v taki vlogi. Od nje več pričakujemo v prihodnosti, v Maleziji bo treba iskati priložnost za učenje in nabiranje izkušenj. Vsi bodo dobili priložnost za igro," je dejal v. d. selektorja Jože Urh, ki bo danes poleg Žibrata na pot odpeljal Darka Jorgiča, Ludvika Peršoljo in Denija Kožula, slednji je v ekipi zamenjal Tokića.

V predtekmovalni skupini G bodo slovenski tekmeci Madžari, Egipčani, Argentinci, Mehičani in Norvežani, najboljša ekipa se bo neposredno uvrstila v četrtfinale druge kakovostne skupine, preostali dve pa si bosta morali četrtfinale izboriti v dodatnem boju.

"Mi smo bili postavljeni za tretjega nosilca, pred nami so Madžari in Egipčani, brez Tokića so za nas najbrž nepremagljivi. Vseeno pa verjamem, da imamo nekaj možnosti za tretje mesto, čeprav bo tudi to težko. Z Norvežani smo se že merili in imeli tudi s Tokićem težave, tudi Argentinci in Mehičani niso nenevarni," meni Urh.

V najboljši formi je Galičeva

V nekoliko mirnejšem in bolj optimističnem vzdušju se na pot odpravljajo dekleta. Alex Galič, Manca Fajmut, Tamara Pavčnik in Ana Tofant bodo kot druge nosilke igrale v skupini D, v kateri so še Luksemburg kot prvi nosilec, Grčija, Vietnam, Čile in Bolgarija.

"Skupina ni lahka, a vseeno nobena izmed reprezentanc ni nepremagljiva. Če bomo prave, lahko dobimo vse tekme in samo o tem razmišljam. Vem pa, da so tudi druge reprezentance nevarne, z Grčijo smo se namreč merile že na prejšnjem prvenstvu, jih premagale, a vsi posamezni dvoboji so bili negotovi do konca," je povedala selektorka Vesna Ojsteršek Drnovšek. Nekdanja vrhunska igralka meni, da je v trenutno najboljši formi Galičeva, medtem ko je kar nekoliko skrbi stanje Fajmutove in Pavčnikove.

"Manca je prebolela kar nekaj virusov, zato ni opravila celotnega programa priprav. A upam, da ji je počitek dobro del in bo bolj sveža ter željna igre. Tamara je program opravila, a prav proti koncu je začutila bolečine v rami, kar me malo skrbi. Za mladinko Tofantovo pa sem se odločila, ker med starejšimi nisem imela na razpolago kakšnega jokerja, ki bi nam lahko pomagal, zato z nami odhaja Ana, ki se bo v glavnem učila in nabirala izkušnje," je Ojsterškova ocenila stanje svojih izbrank.

Ne spreglejte