Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
1. 9. 2010,
14.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 9. 2010, 14.00

8 let

Kauzer si želi polnih tribun

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Še teden dni nas loči od velikega dogodka v Tacnu, kjer bo potekalo svetovno prvenstvo v kajak kanu slalomu, kjer vrhunske uvrstitve pričakujemo tudi od naših tekmovalcev.

Medtem ko naši tekmovalci na progi opravljajo še zadnje treninge, so tudi dela na prizorišču svetovnega prvenstva že v zaključni fazi, organizatorji pa obljubljajo, da bo do prvega tekmovalnega dne v Tacnu vse nared.

Tokrat se je pred sedmo silo zbrala celotna slovenska reprezentanca, z njimi na čelu tudi naš vrhunski kajakaš, aktualni evropski in svetovni prvak Peter Kauzer, ki si na svetovnem prvenstvu želi polne tribune: "Na svetovnem prvenstvu si želim čim več gledalcev," je uvodoma dejal Hrastničan, ki si želi na tacenski progi uživati. "Trenutno zelo uživam na treningih na tacenski progi in upam, da bom užival tudi do naslednje nedelje, ko bodo na vrsti finalne vožnje."

Po vprašanju ali poznavanje domače proge zanj predstavlja prednost, je bil Peter pri odgovoru zelo previden. "Domača proga je lahko prednost ali pa tudi ne. Na progo bo treba iti spoštljivo. Predelati bo treba vsaka vrata posebej in se potem na koncu zasluženo veseliti uspeha," je na koncu dejal slovenski kajakaš, ki že nekaj časa ne skriva želje, da si želi ubraniti naslov svetovnega prvaka z lanskega SP v Španiji.

Glede na to, da so naši tekmovalci na zadnjem evropskem prvenstvu dosegli izredne rezultate (štiri medalje – zlata, srebrna in dve bronasti medalji), so pričakovanja tudi v našem strokovnem taboru temu primerno visoka.

Direktor kajakaških reprezentanc Andrej Jelenc je z dosedanjimi pripravami zadovoljen. "Priprave slovenske reprezentance potekajo po načrtih, vodostaj je bil več ali manj dober, razen tega, da je bil manjši izpad treninga zaradi manjših popravkov proge," je povedal Andrej Jelenc, ki je leta 1991 tudi nastopil na svetovnem prvenstvu, vendar v spustu, kjer je zasedel odlično 3. mesto. "Po odličnem nastopu na EP seveda tudi mi razmišljamo o kolajnah, kandidatov za medaljo pa imamo celo vrsto," je bil vidno optimističen Jelenc.

Organizatorji pri svojem delu nimajo nobenih težav. Po besedah predsednika organizacijskega odbora Bojana Žmavca dela potekala po načrtu, želijo pa si le še lepega vremena in dobrih pogojev za tekmovanje.

Kaj sta še povedala Andrej Jelenc in Bojan Žmavc, si lahko ogledate v spodnjem videopogovoru.

Ne spreglejte