Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 1. 2008,
14.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 26. 1. 2008, 14.17

8 let

Kauzer odlično začel sezono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljši slovenski slalomist na divjih vodah Peter Kauzer je olimpijsko sezono odprl z zmago.

Hrastničan je danes dobil prvo tekmo svetovne serije v Penrithu, kjer je bil najhitrejši med kajakaši. Dobro je nastopil tudi kanuist Dejan Stevanovič, ki je zasedel osmo mesto, dvojec Nejc Višnar/Urban Jarc pa je tekmovanje sklenil na šestem mestu.

Kauzer je zelo dobro odpeljal že polfinalno vožnjo, ko si je tudi priboril najboljše izhodišče pred finalom. V finalu pa je veslal še hitreje, a ob tem napravil dva dotika, kar pa je vseeno zadostovalo za sicer tesno zmago. Drugouvrščeni Francoz Fabien Lefevre je namreč zaostal le za tri stotinke sekunde. Tretji je bil Avstralec Anthony Brown (+2,72). V kvalifikacijah je od Slovencev nastopil še Janoš Peterlin, ki pa je bil po napaki v drugi vožnji šele 67. Pri kanuistih je Stevanovič v polfinalu z dvema kazenskima sekundama pristal na devetem mestu, v finalu pa je s počasnejšo, a "čisto" vožnjo pridobil eno mesto in zasedel osmo mesto z 10,58 sekunde zaostanka za zmagovalcem, Francozom Tonyjem Estanguetom. Drugi je bil Avstralec Robin Bell (+3,64), tretji pa Slovak Michal Martikan (+4,73).

Lep rezultat dvojca Višnar-Jarc

Med dvojci sta Višnar in Jarc rezultatsko dosegla lep rezultat, kljub temu pa velja omeniti, da sta za zmagovalcema, Slovakoma Ladislavom in Petrom Skantarjem, zaostala kar 25,24 sekunde. Drugo mesto sta osvojila Britanca Tim Baillie in Etienne Stott (+0,63), tretje pa Francoza Martin Braud in Cedric Forgit (+1,65). Druga slovenska predstavnika, Blaž Oven in Luka Slapšak, sta bila 13. Edina konkurenca, kjer Slovenija ni imela predstavnika v finalu, je bil ženski kajak. Nina Mozetič je tekmovanje sklenila z 19. mestom v polfinalu. Slavila je Avstrijka Violetta Oblinger-Peters pred Francozinjo Mathilde Pichery (+6,24) in Avstralko Louise Natoli (+6,68).

Naslednja tekma te serije bo šele 6. in 7. septembra v Bratislavi, sledijo pa še Tacen (13. in 14. septembra), Markleeberg (20. in 21. septembra) in Wisp (4. in 5. oktobra). Na vsaki tekmi je nagradni sklad 10.000 evrov, skupni zmagovalec pa se bo odpeljal z novim avtomobilom.

Ne spreglejte