Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 8. 2017,
16.44

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Luka Božič Martin Srabotnik kajak kanu

Nedelja, 27. 8. 2017, 16.44

6 let, 7 mesecev

Kanuist Božič in kajakaš Srabotnik državna prvaka v slalomu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Luka Božič in Sašo Taljat | Foto Sportida

Foto: Sportida

Med kanuisti je v Celju na državnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah naslov osvojil Luka Božič, med kajakaši domačin Martin Srabotnik, med kanuisti dvojci sta slavila Luka Božič in Sašo Taljat, med kanuisti mešanih posadk (C2mix) pa Eva Alina Hočevar in Simon Hočevar.

V ženskem kajaku in kanuju je bila najboljša članica solkanskega kluba, sicer pa avstrijska reprezentantka Viktoria Wolffhardt.

Med kanuisti je na progi na Savinji drugo mesto osvojil uvrstil Benjamin Savšek, ki je za Božičem zaostal za vsega 72 stotink sekunde, ob tem pa imel tudi en dotik, medtem ko je Božič s progo opravil brez dotikov. Bron si je priveslal Klemen Vidmar. V konkurenci kajakašev je zmaga ostala v domačem klubu iz Celju, Srabotniku sta se na zmagovalnih stopničkah pridružila še Peter Kauzer in Žan Jakše.

Za pričakovanima zmagovalcema med kanuisti dvojci Božičem in Taljatom sta bila Jakob Jež in Tine Kancler, tretja pa Nejc Polenčič in Štefan Božič. V program mednarodnih tekmovanj se je letos vrnil tudi mešani žensko-moški kanuistični dvojec. Na državnem prvenstvu sta zmagala hči in oče, Eva Alina Hočevar in Simon Hočevar, druga sta bila Alja Kozorog in Sašo Taljat, tretja pa Peter Kauzer in Viktoria Wolffhardt.

Celjani Martin Srabotnik je bil najhitrejši med kajakaši. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Celjani Martin Srabotnik je bil najhitrejši med kajakaši. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Slednja je avstrijska reprezentantka, ki je letos na nedavnem evropskem prvenstvu za mlajše člane osvojila dve kolajni, a je tudi članica kajakaškega kluba iz Solkana, od koder je doma njen oče. Za Viktorio Wolffhardt se je v konkurenci kajakašic uvrstila Ajda Novak, Urša Kragelj pa je zasedla tretje mesto. V kanuju sta Viktoriji na zmagovalnih stopničkah družbo delali Alja Kozorog in Nina Bizjak.

Slalomisti so se pomerili tudi v ekipnih tekmah. Med kanuisti so do naslova državnih prvakov priveslali člani tacenskega kluba Benjamin Savšek, Jure Lenarčič in Anže Berčič. Drugo in tretje mesto pa so si priveslali člani soških elektrarn. Srebro so osvojili Luka Božič, Nejc Polenčič in Žiga Taljat, bron pa Sašo Taljat, Gašper Kovačič in Tine Kancler.

Med kajakaši so zmagali Celjani Martin Srabotnik, Simon Brus in Nejc Konda, pred člani tacenskega kluba Luko Čižmanom, Valom Manfredo Vidrihom in Žanom Jakšetom ter člani KK Soške elektrarne Nikom Testenom, Tinetom Kanclerjem in Štefanom Božičem. Med kajakašicami so bile najboljše mlade predstavnice KK Soške elektrarne Sara Belingar, Eva Jeklin in Ria Šribar, druge so bile njihove klubske kolegice Viktoria Wolffhardt, Alja Kozorog in Urša Kragelj, tretje pa članice KKK Ljubljana Helena Domajnko, Ajda Novak in Jana Hočevar.

V Celju je bilo tudi sicer v soboto zelo pestro, saj so obeleževali sedemdesetletnico organiziranega kajakaštva v Celju, po DP pod reflektorji pa je sledil tudi koncert.

Ne spreglejte