Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 6. 2008,
19.40

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 6. 6. 2008, 19.40

8 let, 1 mesec

Kanajeva evropska prvakinja, Rodetova 20.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rusinja Ženja Kanajeva je po pričakovanjih postala nova evropska prvakinja v ritmični gimnastiki.

Ruska telovadka, ki je letos skoraj nepremagljiva, je slavila zmago s 75,725 točke pred svetovno prvakinjo Ukrajinko Ano Besonovo (73,85) na drugem mestu. Mojca Rode (61,525), edina Slovenka na zaprtem EP, je med 21 telovadkami končala na 20. mestu.

Mojca Rode je v konkurenci 21 telovadk prvenstvo končala na 20. mestu in zbrala 61,525 točke. Po besedah vodje delegacije in trenerke Lene Jakubovske je slovenska prvakinja, sicer veteranka na mednarodnem prizorišču, ki je v četrtek dopolnila 25 let, danes dobro nastopila. "Napako je naredila le pri zadnjem metu v vaji s kiji, vse preostale tri sestave je izvedla dobro, brez večjih napak," je iz Torina sporočila Jakubovska.

Za Rodetovo je bil po njenih besedah uspeh že sama uvrstitev na zaprto evropsko prvenstvo, na katerem je nastopilo najboljših 20 posameznic z minulega prvenstva v Bakuju (največ dve na državo) ter domačinka, velik uspeh. Tudi zato pred odhodom v Italijo ni imela rezultatskih ciljev.

Zmagala je Rusinja Kanajeva, dobra znanka slovenskega občinstva in prva favoritka bližnjih olimpijskih iger v Pekingu, če jo bodo seveda v ruskem taboru na igre sploh poslali. Kanajeva je letos dobila tudi dve tekmi v Sloveniji; najprej je marca zmagala na mednarodnem turnirju MTM Narodni dom na Galjevici, aprila pa je bila najboljša še na svetovnem pokalu v Mariboru.

Nastope na prvenstvu stare celine so danes že končale tudi slovenske mladinke Tinkara Remic, Evita Pšeničny in Nina Košnjek, ki so v konkurenci 33 ekip pristale na 27. mestu in jim tako ni uspelo izpolniti zadanega cilja - izboljšati uvrstitve s prejšnjega tovrstnega EP leta 2006 v Moskvi. Najboljše so bile po pričakovanjih mlade Rusinje (103,8 točke) pred Belorusinjami (100,95) in Ukrajinkami (97,375).

Po besedah Jakubovske je zelo dobro nastopila le Pšeničnyjeva z obročem, Košnjekova je pri traku naredila manjšo napako, Remičeva pa je v obeh vajah, tako s kolebnico kot žogo, slabo izvajala težine, vendar je obe vaji izvedla brez padcev. Za Pšeničnyjevo in Remičevo, ki sta komaj prvo leto med mladinkami, je bil to prvenec na večjih tekmovanjih, medtem ko je Košnjekova na EP že nastopila pred dvema letoma.

V soboto bodo v središču dežele Piemont v olimpijski dvorani Isozaki za konec 24. EP na sporedu še finalni nastopi skupinskih vaj ter mladink s posameznimi orodji.

Ne spreglejte