Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 11. 2016,
20.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

kajak nogomet Peter Kauzer Špela Ponomarenko Janić Urša Kragelj

Petek, 18. 11. 2016, 20.05

6 let, 6 mesecev

Kajakaša leta sta Ponomarenko Janićeva in Kauzer

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Peter Kauzer | Foto Nina Jelenc

Foto: Nina Jelenc

Kajakaška zveza Slovenije je na prireditvi Kajakaš leta v Ljubljani nagradila najuspešnejše tekmovalce in tekmovalke pretekle sezone. V močni konkurenci, v vseh kategorijah so kajakaši in kanuisti osvojili kar 27 kolajn, sta si prestižna naslova priborila Peter Kauzer in Špela Ponomarenko Janić.

Športniki KZS so v letu 2016 na svetovnih in evropskih prvenstvih med člani, mlajšimi člani in mladinci, na olimpijskih igrah ter na tekmah svetovnega pokala v slalomu in spustu na divjih vodah ter sprintu na mirnih vodah in v parakajakaštvu skupaj osvojili kar 27 kolajn, ob tem pa še tri uvrstitve med najboljšo trojico v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Kauzer pobral vse

Kljub izvrstnim rezultatom številnih tekmovalcev, je letošnja nagrada za najboljšega športnika KZS pričakovano šla v roke Petru Kauzerju, dobitniku srebrne kolajne na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Kauzer je v preteklosti že prejel naziv kajakaš leta, a nazadnje leta 2011, ko je v Bratislavi postal svetovni prvak. Za njim so se naziva najboljših veselili Nejc Žnidarčič, dvakrat Benjamin Savšek ter Luka Božič in Sašo Taljat.

Poleg olimpijske kolajne, ki je bila še edina manjkajoča v bogati zbirki 33-letnega Hrastničana, je Kauzer v iztekajočem se letu dosegel še nekaj odličnih rezultatov - zmagal je finalni tekmi svetovnega pokala v Tacnu, bil tretji na svetovnem pokalu v Španiji ter četrti na evropskem prvenstvu v Liptovskem Mikulašu. Poleg naziva športnik leta 2016 KZS je bil Peter Kauzer izbran tudi za najboljšega tekmovalca na divjih vodah.

Špela Ponomarenko Janić je bila izbrana za kajakašico leta. | Foto: Stanko Gruden, STA Špela Ponomarenko Janić je bila izbrana za kajakašico leta. Foto: Stanko Gruden, STA

Pri ženskah nagradi v roke Ponomarenko Janićevi in Kragljevi

Tudi najboljša športnica leta KZS Špela Ponomarenko Janić že ima več nazivov kajakašice leta. Najboljša je bila tudi lani. Primorska sprinterka na mirnih vodah je odlično tekmovala na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, kjer je na 200-metrski razdalji zasedla četrto mesto, na 500 metrov je bila deseta. Na tekmi svetovnega pokala v Montemor-o-Velhu je bila druga na 500 metrov in tretja na 200 metrov, bila je skupno tretja v svetovnem pokalu.

Najboljša tekmovalka na divjih vodah je Urša Kragelj, ki je bila druga na EP, mladinec leta je slalomist na divjih vodah Jakob Jež, najboljši mirnovodaš pa Jošt Zakrajšek. Aleks Leo Vest je prejel srebrno plaketo KZS za dolgoletno delo v kajakaštvu, Peter Kauzer starejši pa bronasto plaketo zveze za dolgoletno uspešno trenersko delo.

Ne spreglejte