Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 8. 2017,
9.08

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Budimpešta svetovno prvenstvo Tina Trstenjak

Četrtek, 24. 8. 2017, 9.08

6 let, 7 mesecev

Slovenski judoisti v Budimpešto odhajajo po novo kolajno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Tina Trstenjak Marjan Fabjan | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Slovenska reprezentanca v judu je v sredo opravila zadnje močne sparing-treninge pred svetovnim prvenstvom, ki se bo v ponedeljek začelo v Budimpešti. Izjema je bil Matjaž Trbovc, ki ga nastop čaka že v ponedeljek zjutraj. Skupaj bo Slovenijo v madžarski prestolnici zastopala osmerica tekmovalcev.

Slovenske barve bodo v dvorani Laszlo Papp branili svetovna prvakinja Tina Trstenjak in Andreja Leški v kategoriji do 63 kg, Anka Pogačnik do 70 kg in Klara Apotekar do 78 kg v ženski konkurenci ter Matjaž Trbovc do 60 kg, Andraž Jereb do 66 kg, Martin Hojak do 73 kg in Mihael Žgank do 78 kg v moški.

"Na seznamu so tisti, ki so si zaslužili nastop in izpolnili vse pogoje. Tisti, ki so pripravljeni na to," pravi strateg celjskega Sanakakuja in slovenske reprezentance Marjan Fabjan.

Obenem ne skriva, da si želi novo odličje, čeprav podobno sanjskega razpleta kot pred dvema letoma v Astani ne napoveduje. Na zadnjem prvenstvu sta Tina Trstenjak in Ana Velenšek namreč osvojili zlato in srebro, obe pa sta se leto dni pozneje na olimpijskih igrah v Rio de Janeriu prebili tudi na zmagovalni oder.

"Cilj je medalja in ena uvrstitev do petega mesta. To je to, kar si zaslužimo. Če bo več, bomo presegli pričakovanja, če bo manj, ne bo nič hudega, saj na eni tekmi gre, na drugi pač manj," pravi 59-letni Celjan, ki odkrito priznava, da je jedro ekipe letos slabše pripravljeno, kot je bilo v enakem obdobju v lanski olimpijski sezoni. Prepričan je, da se tekmovalci vsako leto ne morejo pripraviti enako kakovostno in letošnje prvenstvo je le prvo v olimpijskem ciklu do iger v Tokiu 2020.

Marjan Fabjan | Foto: STA , Foto: STA ,

Trstenjakova: Poškodba je sanirana in me ne ovira več

Ob odsotnosti Velenškove, ki je pozdravila poškodbo in že trenira, bo nesporno prva zvezdnica ekipe evropska, svetovna in olimpijska prvakinja Tina Trstenjak. Naloga za Celjanko, ki prav danes praznuje 27. rojstni dan, bo dodatno težka tudi zaradi poškodbe, ki ji je pred časom vzela del treninga. "Imela sem poškodovano rebrno mreno, premaknjeni dve rebri, a to je sanirano in me ne ovira več," je pred tedni razložila Celjanka.

O borbah na SP pa dodaja: "Sledim načrtu svojega trenerja Marjana Fabjana, temu zaupam, potem pa bomo na tekmi videli. Imam izkušnje z obrambo naslova, že lani v Riu je bilo podobno, saj sem šla tja kot svetovna prvakinja in to se je ponovilo tudi letos na evropskem prvenstvu. V resnici pa z vsem tem nisem obremenjena. Grem svojo pot, vselej od začetka, vselej stopnico za stopnico.

"Upam, da bomo sledili trendu, ki smo ga dosegali doslej," pa pred SP pravi predsednik Judo zveze Slovenije Darko Mušič, ki je s tem seveda mislil na kolajne, ki jih judoisti redno osvajajo na vseh večjih tekmovanjih.

Ne spreglejte