Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 6. 2012,
21.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 1. 6. 2012, 21.39

8 let

Jošt Zakrajšek odlično začel v Moskvi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski sprinter na mirnih vodah Jošt Zakrajšek kot edini Slovenec tekmuje na tretji tekmi svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah v Moskvi.

Tako na 1000-metrski kot tudi na 500-metrski razdalji je slovenski kajakaš veslal zelo dobro in si zagotovil nastopa v finalu A, ki ga čakata v soboto oziroma v nedeljo.

Zakrajšek je v petkovih kvalifikacijah nastopil tako na 500 kot 1000 metrov in se na obeh razdaljah tudi uvrstil v finale A. Že v dopoldanskem delu je v svoji kvalifikacijski skupini na 1000 metrov zasedel drugo mesto in zaostal le za avstralskim tekmovalcem Murrayjem Stewartom, kar mu je prineslo tudi finale A, ki bo na sporedu v soboto ob 10.39 po slovenskem času.

V popoldanskem delu je nato kljub nekoliko slabšemu počutju, ki ga je pestilo zjutraj, nastopil še v kvalifikacijah na 500 metrov in v svoji skupini zmagal. Bil je boljši od Južnokorejca Gwangheeja Choja in Litvanca Andreja Olijnika. "Po tekmovanju na tisoč metrov sem imel dovolj časa, da sem vmes za eno uro zaspal. V tem času se je moje počutje precej izboljšalo, tako da sem se odločil, da bom v kvalifikacijah startal na prvo mesto, ki vodi neposredno v finale A. Tako sem se iz starta pognal na polno. Ko smo priveslali preko polovice proge, smo bili še zmeraj izenačeni. Nato se je pričela psihološka borba, kdo bo popustil. Odločil sem se, da grem do konca in kmalu po tej odločitvi je Litvanec Andrej Olijnik, ki je veslal zraven mene, popustil. Bolj na levo pa niti nisem videl. Ko sem mislil, da je že varno in sem želel nekoliko popustiti tudi sam, sem videl, da se nekaj premika čisto na levi. Zato sem močno pospešil in v cilj priveslal kot prvi s prednostjo 0,081 sekunde," je po tekmi sporočil Zakrajšek, za katerega bo to sploh prvi finale A na 500 metrov na največjih tekmovanjih.

V soboto ga tako čaka nastop v finalu A na 1000 metrov, v nedeljo pa bo veslal v finalu A na 500 metrov in tudi na 5000-metrski preizkušnji.

Ne spreglejte