Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
25. 4. 2017,
13.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

Anthony Joshua Vladimir Kličko

Torek, 25. 4. 2017, 13.40

6 let, 6 mesecev

Se je angleški orjak uštel pri dvoboju s Kličkom?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03
Anthony Joshua | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Le še nekaj dni nas loči (29. april) od velikega boksarskega spektakla na razprodanem Wembleyju v Londonu, kjer se bosta za svetovni naslov po različicah IBF, WBA in IBO udarila Britanec Anthony Joshua in Ukrajinec Vladimir Kličko. 

Ukrajinski orjak je več kot deset let vladal težki kategoriji, leta 2015 pa ga je malce nepričakovano na levi nogi ujel Tyson Fury in mu po točkah prizadejal četrti poraz v njegovi bogati karieri ter s tem odvzel tudi vse pasove.

Tudi Joshua misli, da je Ukrajinec prestar

V sobotnih večernih urah si bosta iz oči v oči na Wembleyju zrla Britanec in Ukrajinec, ki želi nazaj na prestol. | Foto: Reuters V sobotnih večernih urah si bosta iz oči v oči na Wembleyju zrla Britanec in Ukrajinec, ki želi nazaj na prestol. Foto: Reuters Kličko trdi, da ga je tisti poraz prebudil. Nekaj dni pred veledvobojem je odločen, da ga pri vrnitvi na prestol nihče ne more zaustaviti. Drugačnega mnenja je seveda mladi angleški lev Anthony Joshua.

"Kličko mi bo moral predati štafetno palico. Veliko se govori o tem, da je Kličko prestar in da je njegov sijaj vojaka, ki ga je krasil, zbledel. Sam skušam to odmisliti oz. obrniti sebi v prid. Čeprav je že prestar, kar mislim tudi sam, je mentalno še vedno odlično pripravljen in super borec," pravi Joshua. Na dozdajšnjih 18 dvobojih je vselej zmagal, vsakokrat predčasno z nokavtom ali tehničnim nokavtom.

Kako je britanski tank ponižal vseh 18 nasprotnikov:

Takega nasprotnika, kot je Kličko, še ni imel 

Čeprav Britanec do zdaj še ni imel resne borbe – njegov najboljši nasprotnik je bil njegov rojak Dyllian Whyte, ki ga je po nekaj težkih prejetih udarcih v nadaljevanju le premagal v sedmi rundi –, so v taboru Joshue pred največjim dvobojem v njegovi karieri optimistični in prepričani o zmagi.

Dodali so, da so se za dvoboj s Kličkom odločili, ker menijo, da Ukrajinec ni več to, kar je bil včasih. "Lagal bi, če bi dejal, da na našo odločitev o sprejetju tega velikega dvoboja niso vplivala Kličkova leta. V zadnjih dvobojev ni bil videti najboljši. Čas v boksu ni zanemarljiv, Kličkova vladavina v težki kategoriji se počasi končuje," je v pogovoru za BBC Radio 5 dejal trener Joshue Rob McCracken.

"Zavedamo se, da je to za Anthonyja velik korak naprej in da se s tako močnim nasprotnikom ni še nikoli pomeril, a mislimo, da je pravi čas," je dodal.

Kdo bo zmagovalec boksarskega spektakla na Wembleyju?

  • Anthony Joshua
    46,08 %
    359 glasov
  • Vladimir Kličko
    53,92 %
    420 glasov
Oddanih 779 glasov
Ne spreglejte