Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 4. 2015,
9.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tiger Woods

Ponedeljek, 13. 4. 2015, 9.00

8 let

Jordan Spieth za seboj pustil tudi Tigerja Woodsa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Američan Jordan Spieth je zmagovalec golfskega turnirja v Augusti, prvega majorja sezone.

Enaindvajsetletni Spieth je prevladoval vse štiri dni na 79. izvedbi turnirja in na koncu slavil z 18 udarci pod parom, s čimer je izenačil rekordni dosežek Tigerja Woodsa iz leta 1997. Za Spietha je to prva zmaga na majorjih.

"To je najlepši dan v mojem življenju. Neverjetno! Sanje so se mi uresničile," je po dvoboju povedal Spieth, ki je za štiri udarce premagal rojaka Phila Mickelsona in Angleža Justina Rosa. "Danes je bilo kar živčno, dva zmagovalca velikih turnirjev sta bila tik za mano. Nisem se mogel sprostiti," je dodal Spieth, ki je ob tradicionalnem zelenem suknjiču za zmago dobil še 1,8 milijona dolarjev od skupno 10-milijonskega denarnega sklada.

Ob tem je zrušil kar nekaj rekordnih dosežkov, med njimi tistega po številu birdiejev na tem turnirju, končal je z 28. Prejšnji rekord je držal Mickelson s 25.

Spieth, drugi najmlajši zmagovalec v Augusti (Woods je bil leta 1997 ob prvi zmagi mlajši pet mesecev), je na mastersu v Augusti nase opozoril že lani, ko je kot debitant zasedel drugo mesto. Na drugem mestu pa bo po novem tudi na novi jakostni lestvici.

Petkratni zmagovalec majorjev, levoroki Mickelson, je priznal, da je bil Spieth boljši. "Igral sem dobro, toda zadnji dan bi potreboval nekaj izjemnega. Ampak mi tega ni uspelo izvesti. Jordan me je nadigral. Bil je vrhunski," je dejal Mickelson.

Prvi nosilec, Severni Irec Rory McIlroy, ki je lovil tretjo zaporedno zmago na majorjih in tako imenovani grand slam, je bil četrti z 12 udarci pod parom, kar je njegov najboljši dosežek na mastersu, z udarcem več pa je bil peti Japonec Hideki Matsuyama.

Woods, 14-kratni zmagovalec majorjev, si je delil 17. mesto, kar je njegov najboljši dosežek po letu 2013.

Ne spreglejte