Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
11. 9. 2016,
13.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Eva Terčelj Sašo Taljat Luka Božič kanu kajak Tacen

Nedelja, 11. 9. 2016, 13.22

6 let, 6 mesecev

Je to slovo za svetovna prvaka? Eva Terčelj edina v finalu. #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

V nedeljo je na tacenskih brzicah potekal še zadnji dan finala svetovnega pokala, ki je bil za slovenske tekmovalce precej manj uspešen kot sobota. Edina, ki je nastopila v finalu, je bila kajakašica Eva Terčelj, ki je na koncu zasedla deseto mesto. Pod velikim vprašajem pa je prihodnost Luke Božiča in Saša Taljata.

Eva Terčelj je v nedeljo v finalu edina branila slovenske barve. Na koncu je bila deseta. | Foto: Nina Jelenc Eva Terčelj je v nedeljo v finalu edina branila slovenske barve. Na koncu je bila deseta. Foto: Nina Jelenc

Sezona kajakašev in kanuistov na divjih vodah se je s finalno tekmo v Tacnu končala. Če sta v soboto za veliko slavje poskrbela kajakaš Peter Kauzer in Benjamin Savšek, pa je bila nedelja glede slovenskih uspehov precej bolj klavrna.

* Kauzer in Savšek rešila veliko blamažo organizatorjev v Tacnu #video

Eva se je naučila marsikaj

Slovensko čast v finalu je branila le Eva Terčelj. Vožnja se ji je podrla že v prvih protitočnih vratih in sanj o dobrem rezultatu je bilo konec. Eva se je morala na koncu zadovoljiti z desetim mestom, kar je bilo pod njenimi pričakovanji.

"Če sem iskrena, nisem najbolj zadovoljna z današnjim finalnim nastopom. V prvih protitočnih vratih sem izgubila veliko časa. Nekako nisem našla pravega ritma, da bi nadoknadila zamujeno. Za danes se malo razočarana, ampak mislim, da sezona ni bila slaba. Pokazala sem dobre vožnje in se naučila marsikaj," je takoj po tekmi povedala Terčeljeva, ki bo za nekaj časa dala svoj čoln na polico.

"Mislim, da sem ga (čoln op. p.) dovolj namučila, tako da si morava drug drugemu dati malo odmora (smeh, op. p.). Zdaj si bom malo odpočila, analizirala bom sezono in naredila načrte za naprej," je še povedala 24-letna Ljubljančanka ki ravno zdaj končuje študij arhitekture.

Na tekmi med kajakašicami je zmagala Avstralka Jessica Fox, druga je bila Avstrijka Corinna Kuhnle, tretja pa Fiona Pennie.

Ju bomo še gledali skupaj v čolnu? | Foto: Ju bomo še gledali skupaj v čolnu?

Rekli bodo eno po moško

Če je pri Evi Terčelj  prihodnost jasna, pa je pod velikim vprašajem skupna kariera našega najboljšega dvojca, Luke Božiča in Saša Taljata. Luka in Sašo sta na tekmi v Tacnu zasedla zanju skromno 18. mesto. Zmagala sta Slovaka Ladislav in Peter Škantar, druga sta bila Francoza Nicolas Scianimanico in Hugo Cailhol, tretja pa njuna rojaka Pierre Picco in Hugo Biso.

Luka Božič že ima načrte za prihodnost. | Foto: Luka Božič že ima načrte za prihodnost.

Dvojec v prihodnosti ne bo več olimpijska disciplina in vprašanje je, ali bosta svetovna prvaka iz leta 2014 Luka Božič in Sašo Taljat še našla dovolj motivacije za nadaljevanje. "Ne vem še, pokličite me čez kakšen mesec in vam bom povedal," je uvodoma povedal Božič. "Kot posameznik si že delam načrte za prihodnjo sezono, za dvojec pa se moramo usesti in narediti analizo za nazaj. Potem bomo po moško rekli da ali ne, čeprav meni že zdaj primanjkuje motivacije, da bi še vedno veslal v skupnem čolnu," je nekoliko v meglico zavil svoj odgovor Božič.

Ne spreglejte