Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 8. 2011,
12.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 28. 8. 2011, 12.01

8 let

Jasmina Keber svetovna podprvakinja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na štadionu Steffi Graf v Berlinu je potekalo svetovno prvenstvo v speed badmintonu. V konkurenci popolne svetovne elite je največji uspeh kariere dosegla Jasmina Keber.

Slednja je šele v finalnem dvoboju morala priznati premoč Nemki Janet Köhler. Finalni dvoboj z nepostavljeno Nemko na centralnem igrišču je postregel z izjemno predstavo, ki je navdušila gledalce. Kebrova, ki na lestvici rezultatov letošnjega leta zaseda celo prvo mesto in je že pred začetkom turnirja sodila v najožji krog favoritinj, je proti nekdanji zvezdnici nemškega badmintona izvrstno začela in prednost ohranila vse do končnice prvega niza, v kateri je Köhlerjeva najprej ubranila dve žogici za niz, nato pa niz z 16:18 v podaljšku odločila v svojo korist. Drugi niz je bolje začela Köhlerjeva, ki je slovenski igralki uspela vsiliti zelo neugodno igro visokih udarcev žogice. Kebrova je do samega zaključka pogumno, a neuspešno lovila priključek in na koncu ob rezultatu 13:16 morala priznati zmago nemške tekmice. Tretje mesto sta si razdelili Poljakinji Janina Karasek in Kasia Witwicka.

Z rezultatom in igro sem super zadovoljna, še posebej me veseli dejstvo, da sem svoje najboljše igre prikazala prav na svetovnem prvenstvu. Seveda pa nisem navdušena nad rezultatom finala, v katerem sem imela dober občutek, a mi je Köhlerjeva nato uspela vsiliti svojo igro. Bo pa finalni poraz vsekakor prava motivacija za nadaljnje delo in naskok na prvo mesto mednarodne jakostne lestvice," uspeh komentirala Kebrova.

V senci odlične igre Jasmine Keber je minila pogumna predstava četrte nosilke Helene Halas, ki je na prvenstvo pripotovala z zlomljenim mezincem in po tesnem boju s Švedinjo Rebecco Nielsen izpadla v osmini finala. Preostali slovenski igralki sta izpadli v petkovih kvalifikacijah – Turkova že v skupinskem delu, Jazbinškova pa v zadnjem krogu na izpadanje.

Moški del prvenstva je postregel z izenačimi boji, v katerih pa slovenski predstavniki tokrat niso blesteli. Potem ko je peti nosilec Miha Avberšek presenetljivo izpadel že v šestnajstini finala, je najboljši slovenski rezultat priigral Robi Titovšek z uvrstitvijo v osmino finala, v kateri je navkljub pogumnemu boju in visokemu vodstvu v drugem nizu moral priznati premoč najboljšemu francoskemu igralcu Berangerju Mocaerju.

V šestnajstini finala je izpadel tudi borbeni Klemen Pleško, ostali slovenski predstavniki pa so svoje nastope končali v kvalifikacijah – medtem ko so Dejan Kuselj, Alen Baumkirher in Tadej Svetek obstali že v skupinskem delu kvalifikacij, so Samo Lipušček, Aleš Naraglav in Matjaž Šušteršič zmagali v svojih kvalifikacijskih skupinah, a tekmovanje pred uvrstitvijo na glavni turnir končali v zaključnih bojih na izpadanje.

Ne spreglejte