Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 3. 2012,
9.47

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sara Isaković

Ponedeljek, 19. 3. 2012, 9.47

8 let, 1 mesec

Isakovićeva šampionsko končala študentsko kariero v ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Olimpijska podprvakinja na 200 prosto, Sara isaković, je konec tedna sklenila svojo kariero na univerzi Berkeley v ZDA.

Zaključek je bil po mnenju Isakovićeve pravljičen, saj se je z ekipo veselila nove skupne zmage in zmage na prvenstvu zahodne divizije, s štafeto je dosegla jardski svetovni rekord in si priplavala prvi posamični naslov v NCAA.

"Zmaga na letošnjem finalu je bila na koncu po točkah kar velika, a zdi se mi, da se kot ekipa še nikoli nismo tako borile kot tokrat. Tudi zato je zmaga na prvenstvu v Auburnu nekaj posebnega. Vse smo dale vse od sebe. Začelo se je z rekordom v mešani štafeti in nato smo dosežke le še stopnjevale," je pojasnila Isakovičeva.

Brez napak seveda ne gre. "Zase lahko rečem le, da se mi je malo ponesrečil nastop na 200 prosto. Imela sem dve disciplini zapored, 100 delfin in 200 prosto. Moj cilj je bil, da se na 200 prosto uvrstim v veliki finale in ekipi popoldan priplavam večje število točk. Prepočasna sem bila za desetinko in vnaprej je bilo jasno, da bom hranila moči za štafeto, kjer je na voljo več točk. Tam sem dosegla tudi dober izid, v posamičnem nastopu pa sem v malem finalu le plavala do konca. Na tej tekmi so v ospredju točke, ne le izidi, in zato je bilo tudi nekaj taktike, ki pa se ni 100-odstotno izšla," je še povedala plavalka, ki se ta teden vrača v Slovenijo.

Kot pravi Isakovićeva, ji bo zadnja sezona v ZDA ostala v spominu za večno. V štirih letih se je s svojo univerzo veselila treh skupnih zmag na NCAA. "Tudi v prvi sezoni smo osvojile tekmi PAC 10 in NCAA, a smo letos dodale še rekord. Prav škoda, da na tribuni ni bilo mojih staršev, to sem si res želela, a sta se odločila, da prideta poleti v London."

Razlogov za optimizem pa ima slovenska plavalka še več. Prav v zadnji sezoni, tudi olimpijski, je vnovič začela dosegati osebne rekorde, v nastopih na 100-metrskih razdaljah pa je dokazala, da je pridobila predvsem na hitrosti. "Dobro pripravljena sem bila v vseh teh letih, a prav letos se mi zdi, da se mi je vrnila želja po tekmovanju, po borbi v vodi, po zmagi. V preteklosti sem preveč razmišljala, zdaj pa se mi je vrnila samozavest, vrnil se je žar, vrnil se je tisti pravi tekmovalni pristop."

Do olimpijskih iger v Londonu bo Isakovićeva trenirala s trenerjem Gorenjske banke Radovljice Miho Potočnikom, ki jo je od neznane plavalke popeljal do srebra na igrah v Pekingu in do drugega najboljšega izida vseh časov na svetu. Prvi test pripravljenosti bosta čez 10 dni opravila na močnem mitingu v španski Malagi.

Ne spreglejte