Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 4. 2017,
19.25

Osveženo pred

6 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Vasilij Žbogar Žan Luka Zelko Toni Vodišek

Sobota, 29. 4. 2017, 19.25

6 let, 11 mesecev

Hyeres, svetovni pokal

Vodišek končal na nehvaležnem mestu, Zelko 39.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Žan Luka Zelko | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Končala se je druga letošnja regata za svetovni pokal v francoskem Hyeresu, na kateri sta nastopila dva slovenska reprezentanta. Žan Luka Zelko je v razredu laser standard osvojil 39. mesto, medtem ko je 16-letni Toni Vodišek v formuli kite za malo zgrešil bronasto kolajno in pristal na četrtem mestu.

Šestnajstletni Toni Vodišek se je do samega konca regate boril za bronasto medaljo, ki pa se mu je na koncu za malo izmuznila. Tonijev trener in oče Rajko Vodišek je po regati povedal: "Toni je skozi celo regato jadral odlično, nad pričakovanji za ta letni čas, glede na vremenske pogoje za trening pri nas. Vseskozi je imel odlično hitrost, bil med tremi najhitrejšimi, stopničk pa so ga stale manjše izkušnje glede na starejše tekmece. Tako je tokrat pridobil nove pomembne izkušnje, ki jih bo poskušal izrabiti na naslednjih regatah, na finalu svetovnega pokala v Santanderju, še prej pa na pro touru v začetku junija V Marseillu. Do takrat pa je v ospredju šola in redni trening." Zmagal je Francoz Nicolas Parlier.

Žan Luka Zelko, ki ga je na regati spremljal Vasilij Žbogar, je na koncu zasedel 39. mesto. Žbogar je po regati povedal: "Ekipa je zadovoljna z Žanovim nastopom. Naredil je pomemben korak naprej, kar se vidi tudi v uvrstitvi, kljub temu, da je bila konkurenca v Hyeresu dosti močnejša kot v Miamiju. Videlo se je, kje ima Žan še večje rezerve, te so predvsem pri dobrih startih in konstantnosti v hitrosti barke. Proti koncu se je izboljševalo, ni pa še potrebne sigurnosti, kar pa je na tako visokem nivoju regate izjemno pomembno. Skratka, še marsikaj bo moral Žan narediti, da se bo enakovredno kosal z najboljšimi, vendar dobro kaže. V določenih pogojih je zelo konkurenčen in ko bo pridobil samozavest in takrat, ko bo spredaj, to tudi zadržal, ter se še bolje pripravil na pogoje, v katerih trenutno še ni na nivoju najboljših, bodo rezultati še bolj spodbudni." Zmagal je Italijan Francesco Marrai.

Ne spreglejte