Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 4. 2008,
21.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 9. 4. 2008, 21.43

8 let

Hitovke z zmago do finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odbojkarice Nove Gorice so v povratni tekmi polfinala končnice državnega prvenstva v Ljubljani premagale Epic Sloving Vital in se uvrstile v finale, kjer se bodo pomerile z Novo KBM Branik.

Mladim igralkam Epica Slovinga Vitala, ki so že z uvrstitvijo v polfinale dosegle lep uspeh, se ni uresničila želja, da bi favoriziranim igralkam iz Nove Gorice, zmagovalkam letošnje srednjeevropske lige in pokalnim prvakinjam, vzele vsaj niz. Priznati si morajo, da tudi tokrat niso bile niti blizu tega, saj je bila kakovostna razlika prevelika, čeprav gostje s svojo igro ne morejo biti posebej zadovoljne. Novogoričanke so vsaj v prvih dveh nizih storile ogromno napak pri servisu, gostiteljicam so poklanjale točke (Ljubljančanke so si same zagotovile le 22 točk), a so te napake kaznovale le v drugem nizu, ki je bil edini izenačen vse do končnice.

Že sam začetek je pokazal, da bodo visoke in izkušene gostje za mlado ljubljansko ekipo, ki ima le dve igralki starejši od 20 let, pretrd oreh. Blok in odlični napadalki Sanja Malagurski ter Katarina Špacal sta poskrbeli za vodstvo z 11:5, ki do konca ni bilo ogroženo. Domače so se sicer približale na 12:15, nato pa so Primorke dobile štiri točke zapored in niz je bil odločen. Ekipi sta bili enakovredni le v drugem nizu, ko so domače celo nekajkrat vodile (vodstva 3:2, 11:10, 12:11 in 15:14 so bila edina na tekmi). Ob tehničnem odmoru so gostje vodile s 16:15. Domače so pozneje prišle še na zaostanek 16:17, nato pa so se Novogoričanke zbrale, najprej zabeležile tri zaporedne točke za izid 16:20, nato pa niz ponovile tudi ob koncu, ko so vodstvo z 21:18 povišale na 24:18. V nadaljevanju so gostiteljice povsem popustile. Tekmicam so dovolile vodstvo s 6:1, po vodstvu z 8:4 pa so gostje za nameček še napravile delni izid 8:0. Visoko vodstvo HiTa je obema trenerjema ponudilo priložnost, da ponudita tudi priložnost rezervnim igralkam, a tudi po vstopu rezervistk se razmerje moči ni dosti spremenilo.

Ne spreglejte