Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 12. 2015,
10.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Nastja Govejšek Robert Žbogar

Četrtek, 3. 12. 2015, 10.07

8 let

Govejškovi še drugi polfinale, Žbogarju državni rekord

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Velenjčanka Nastja Govejšek si je na EP v plavanju v Izraelu priborila še drugi polfinale.

Po dosežku 26,35 na 50 m delfin in 12. izidu, si je polfinale kot zadnja med jutranjimi nastopajočimi s 54,18 zagotovila še na 100 m prosto.

"Delfin sem odplavala, kot znam. Ampak prehod iz vode po skoku je bil prehiter, zapeljala sem se v obrat in cilj, pa vseeno sem dosegla najboljši izid zjutraj, s čimer moram biti zadovoljna. Popoldan moram nastopiti enako, a vse to popraviti. Žal pa mi je, da sem imela do nastopa na 100 m prosto zelo malo časa, pa vseeno sem plavala blizu osebnega rekorda," je dejala Govejškova, ki na 100 m prosto morda sploh ne bo imela druge priložnosti, saj razmišlja, da bi disciplino odpovedala, ker je v delfinu ob novem osebnem rekordu dosegljiv tudi finale.

Manj sreče je imel v igri stotink Robert Žbogar

Manj sreče je imel v igri stotink Robert Žbogar, ki je 100 m hrbtno preplaval v času novega slovenskega rekord 52,26 sekunde in bil 20. ter je druga rezerva za polfinale. Rekord Mariborčana Blaža Medveška z Dunaja 2004 je popravil za dobre štiri desetinke sekunde. "Izpolnim sem svoj cilj. Nimam izkušenj na 100 m hrbtno, a vseeno sem danes zelo užival, kar je najbolj važno," je po tekmi dejal Radovljičan, ki je prepričal že s polfinalom v sredo na 100 m delfin. Pred paradno disciplino na 200 m delfin pa je z napovedmi previden: "To težko povezujem, ker je vsaka disciplina drugačna. Lahko se najdejo kakšne korelacije, a o tem raje ne razmišljam. Zbrati se moram za svoj nastop." V zadnji disciplini dneva na 1500 m prosto bo nastopil še Mariborčan Martin Bau, že v sredo pa sta si današnji finale na 800 m prosto priplavali Tjaša Oder in Anja Klinar.

Ne spreglejte