Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 4. 2017,
13.51

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Janja Garnbret Janja Garnbret

Sobota, 8. 4. 2017, 13.51

6 let, 6 mesecev

Garnbretova in Kruder v finalu uvodne tekme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Plezanje Kranj 2016 Škofic Garnbret Markovič | Foto Grega Valančič / Sportida

Foto: Grega Valančič / Sportida

Slovenija bo imela v finalu uvodne tekme sezone v športnem plezanju v balvanih v švicarskem Meiringenu dva predstavnika. Najboljšo formo na začetku sezone sta od Slovencev pokazala Jernej Kruder in Janja Garnbret. Oba sta v polfinalnih balvanskih smereh dosegla četrta dosežka ter se prepričljivo uvrstila v finale.

Pri ženskah je v polfinalu najvišje segla Japonka Miho Nonaka, edina z osvojenimi štirimi balvanskimi smermi do vrha tako v ženski kot moški konkurenci, drugo mesto je pripadlo Srbkinji Staši Gejo, ki se pripravlja s slovensko reprezentanco, tretja je bila Britanka Shauna Coxsey. Tik za njo se je uvrstila najboljša Slovenka Garnbretova, ki je vpisala tri balvanske smeri do vrha, in tako kot Britanka le pri drugi ni bila uspešna. V večernem finalu z začetkom ob 18.30 bosta nastopili še domačinka Petra Klingler ter Avstrijka Katharina Saurwein.

Tako Coxseyjeva kot Garnbretova sta si sicer delili prvo mesto po petkovih kvalifikacijah.

Jernej Kruder | Foto: Arhiv organizatorja/Extrem Foto: Arhiv organizatorja/Extrem

Kruder je bil v polfinalu četrti

Pri moških je polfinale dobil Japonec Rei Sugimoto pred Rusom Aleksejem Rubcovom in Nemcem Davidom Firnenburgom na drugem in tretjem mestu. Najboljši Slovenec Kruder je z dvema preplezanima balvanskima smerema, pri preostalih dveh je dosegel oba oprimka, ki prav tako štejeta, zasedel četrto mesto. V finalu bosta plezala še dva Japonca Kokoro Fujii in Keita Watabe.

Kruder je bil edini Slovenec v moški konkurenci med najboljšo dvajseterico. V ženskem polfinalu sta danes tekmovali še dve Slovenki Vita Lukan in Katja Kadič, ki sta zasedli 18. in 19. mesto.

Na startu petkovih kvalifikacij je bilo vsega skupaj deset Slovencev. Domen Škofic je bil 29., Julija Kruder, Anže Peharc, Gregor Vezonik so svoje nastope končali na 31. mestu, Martin Bregant in Zan Sudar pa sta slovenske nastope zaokrožila na 63. in 73. mestu.

Ne spreglejte