Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 1. 2017,
8.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Super Bowl New England Patriots Atlanta Falcons NFL

Ponedeljek, 23. 1. 2017, 8.57

6 let, 6 mesecev

Na Super Bowlu Atlanta in New England

ZDA na nogah, znana finalista dogodka vseh dogodkov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
New England Patriots | Foto Reuters

Foto: Reuters

V finalu lige NFL ameriškega nogometa, tako imenovanem Super Bowlu 5. februarja v Houstonu, bosta igrali moštvi Atlanta Falcons in New England Patriots.

Atlanta se bo potegovala za prvo lovoriko, največji zvezdnik lige Tom Brady na drugi strani pa lahko postane prvi podajalec s petimi naslovi. S trenerjem Billom Belichickom sta se od začetka sodelovanja leta 2002 sedmič uvrstila v sklepno dejanje. Uspešnost je dvotretjinska, saj sta v šestih poskusih zmagala štirikrat. To so hkrati tudi vsi naslovi, ki jih imajo Patriots (2002, 04, 05, 15).

"Zmagala sva na različne načine in v raznih okoliščinah. Bistvo vsega je mentalna čvrstost," je dejal Brady, ki je v polfinalu uspešno podal 32-krat iz 42 poskusov za skupno 384 jardov in tri 'touchdowne'.

Podajalec New Englanda Tom Brady se lahko prihodnji mesec vpiše v zgodovino. New England bo v finalu lige NFL zaigral že devetič. | Foto: Reuters Podajalec New Englanda Tom Brady se lahko prihodnji mesec vpiše v zgodovino. New England bo v finalu lige NFL zaigral že devetič. Foto: Reuters

Finalista sta v polfinalu upravičila vlogi favoritov. Atlanta je premagala Green Bay Packers s 44:21, New England pa je bil s 36:17 boljši od Pittsburgh Steelers.

New England je v končnici upravičil najboljše izhodišče po rednem delu in prednost domačega igrišča. Vse tekmece je premagal suvereno, vključno s Pittsburghom, ki je ob odmoru zaostajal 9:17, po treh delih igre pa še za dodatnih 16 točk.

Še bolj prepričljivo se je v finale uvrstila Atlanta. Na vseh tekmah končnice je dosegla vsaj trideset točk, tokrat jih je toliko imela že na začetku drugega polčasa. Green Bay Packers so ob odmoru zaostajali 0:24, na začetku tretje četrtine pa že 0:31. Podajalec Matt Ryan je uspešno podal 27-krat (38 metov), enako kot Brady pa je 392 jardov dosegel brez 'interceptions'.

"V vseh treh fazah igre so igrali dobro. Pokazali smo karakter, predvsem pa nismo odstopili od tistega, kar počnemo že vso sezono," je povedal Ryan.

Ekipa Atlanta Falcons je z visoko razliko odpravila Green Bay Packers. | Foto: Reuters Ekipa Atlanta Falcons je z visoko razliko odpravila Green Bay Packers. Foto: Reuters

Navijačice Atlante niso skrivale sreče, saj se bodo 5. februarja udeležile 51. Super Bowla. | Foto: Reuters Navijačice Atlante niso skrivale sreče, saj se bodo 5. februarja udeležile 51. Super Bowla. Foto: Reuters

Falcons so se tako na najlepši način poslovili od stadiona George Dome, ki ga bodo v naslednjih mesecih porušili in na njegovem mestu postavili parkirišča za super moderni stadion Mercedes-Benz, ki bo ekipo gostil v prihodnje.

Za Atlanto bo to drugi Super Bowl. Prvega leta 1999 je izgubila z 19:34 proti aktualnim prvakom Denver Broncos.

Ne spreglejte