Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 3. 2017,
15.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Strelstvo Maribor

Sreda, 8. 3. 2017, 15.10

6 let, 7 mesecev

Evropsko prvenstvo v strelstvu z zračnim orožjem (1. dan)

Na Štajerskem ustrelil svetovni rekord

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zračna pištola | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Na evropskem prvenstvu v strelstvu z zračnim orožjem so v Mariboru danes tekmovanja začeli mladinci. Z zračno pištolo si je zlato medaljo priborila Madžarka Veronika Major, pri moških z zračno puško pa Rus Andrej Golovkov.

Evropska mladinska prvakinja s pištolo je postala Madžarka Veronika Major, ki je z 235,9 kroga v finalu postavila tudi nov svetovni in evropski mladinski rekord. Srebrno medaljo je osvojila Ukrajinka Polina Konjareva, tretja pa je bila Čehinja Denisa Bezdečna.

Za najboljši slovenski izid je poskrbela Jagoda Tkalec s 17. mestom, 35. je bila v kvalifikacijah Anja Prezelj, 62. pa Klara Smolič.

Ekipno je slavila Francija v postavi Mathilde Lamolle, Camile Jedrzejewski in Kateline Nicolas, druge so bile Nemke, tretje pa Čehinje. Slovenska trojka Tkalec, Prezelj in Smolič je bila 13.

Mladi Rus postavil svetovni rekord

V moški konkurenci je v finalu z zračno puško slavil ruski strelec Andrej Golovkov, srebrno medaljo je osvojil Lazar Kovačević iz Srbije, bronasto pa Madžar Istvan Peni. Golovkov je v finalu postavil mladinski evropski in svetovni rekord z 249,8 kroga.

I V kvalifikacijah je za najboljši slovenski dosežek poskrbel Jakob Petelinek. | Foto: Vid Ponikvar V kvalifikacijah je za najboljši slovenski dosežek poskrbel Jakob Petelinek. Foto: Vid Ponikvar

Med slovenskimi strelci je najboljši rezultat v kvalifikacijah dosegel Jakob Petelinek, ki je z dosežkom 615,6 kroga zasedel 29. mesto. Na 50. mestu je kvalifikacije končal Domen Jarni, mesto za njim pa Erik Kandare.

V ekipni konkurenci so si evropski naslov zagotovili Madžari Peni, Peter Vas in Csaba Kovacs, ki so s 1873,3 kroga tudi dosegli nov svetovni in evropski mladinski rekord. Drugi so bili Hrvati, bronasti pa strelci iz Rusije. Slovenska ekipa v postavi Petelinek, Jarni in Kandare je tekmovanje končala na 16. mestu.

Ne spreglejte