Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
17. 2. 2017,
18.09

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Matt Mitrione MMA Bellator 172 Fedor Emelianenko

Petek, 17. 2. 2017, 18.09

6 let, 7 mesecev

Eden od največjih vseh časov se vrača v kletko! #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95
Fedor Emelianenko | Foto YouTube

Foto: YouTube

Medtem ko se večina ljubiteljev mešanih borilnih veščin (MMA) vse dni pogovarja le o tem, ali se bosta svetovni prvak UFC v lahki kategoriji Conor McGregor in upokojeni nepremagani boksar Floyd Mayweather dogovorila za epski dvoboj, se v nedeljo ponoči po slovenskem času v San Joseju v oktagon vrača legendarni ruski MMA borec Fedor Emelianenko. Ta se bo na dogodku Bellator 172 udaril z Američanom Mattom Mitrionejem.

Ruski borec, ki velja za enega od najboljših vseh časov tega športa, v svoji karieri (leta 2005) je na Japonskem po sodniški odločitvi premagal tudi junaka naših sosedov Mirka Filipovića, se je nazadnje bojeval junija 2016, ko je po nekoliko sporni sodniški odločitvi v St. Peterburgu premagal Brazilca Fabia Maldonada. Dvoboj bi se moral po vseh pravilih končati z remijem, a domača publika in malce pristranski sodniki so na koncu zmago pripisali ruskemu veteranu.

Kako je bilo na zadnji borbi legendarnega Rusa:

Čeprav se je konec lanskega leta govorilo, da bi se lahko Emelianenko (MMA 36-4, BMMA 0-0) prvič v karieri preizkusil v trenutno daleč najbolj popularni MMA-organizaciji UFC, je Rus bogato ponudbo podpisal z rivalskim Bellatorjem.

V kakšni formi je 40-letni borec, ne zna dogovoriti niti sam. ''Vse, kar lahko povem, je, da zagotovo nisem nič mlajši, kot sem bil pred letom dni,'' je Rus nasmejal prisotne v enem izmed intervjujev pred težko pričakovanim dvobojem proti dve leti mlajšemu Američanu. ''Gre za odličnega borca, ki meče bombe. Njegovo roke so hitre in težke,'' je previden Emelianenko.

''Pripravljen sem na veliki dvoboj. Dobro sem pripravljen. Slišal sem, da je treniral le en mesec, da je najboljši formi v svoji karieri, upam, da je res, da bo borba zanimiva,'' se niti malo ne boji nekdaj zastrašujočega Rusa Mitrione (11-5 MMA, BMMA 2-0).

Kdo bo zmagal?

  • Fedor Emelianenko
    72,73 %
    40 glasov
  • Matt Mitrione
    27,27 %
    15 glasov
Oddanih 55 glasov
Ne spreglejte