Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 6. 2014,
15.28

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

svetovno prvenstvo Peter Žnidaršič Luka Žganjar

Sreda, 11. 6. 2014, 15.28

7 let, 12 mesecev

Dvojcu Žnidaršič/Žganjar za začetek peto mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Spustaši na divjih vodah so tekmovalni del svetovnega prvenstva v italijanski Valtellini odprli s preizkušnjo v klasičnem spustu.

Slovenski rezultat dneva sta s petim mestom postavila Peter Žnidaršič in Luka Žganjar v kategoriji dvojcev, kajakaš Nejc Žnidarčič pa je prvo tekmo prvenstva končal na devetem mestu. Zaradi visoke ravni reke Adda so organizatorji štart klasičnega spusta prestavili nekoliko nižje. To je med najboljšimi in tehnično dobro podkovanimi tekmovalci povzročilo nekaj slabe volje. Tudi pri Nejcu Žnidarčiču: "Namesto da bi imeli res dobro divjevodaško progo, so se odločili in progi odvzeli zgornji tehnično zahtevnejši del, namesto tega pa so dodali pet minut povsem mirne vode na koncu proge. Res sem razočaran, ker mi je bila proga zelo všeč."

Primorski kajakaš, ki največ pričakuje od posamične tekme v šprintu, je klasično preizkušnjo končal na devetem mestu: "Danes ni bil moj dan. Precej me je pobralo. V zadnjih petih minutah, na koncu proge, kjer je bila mirna voda, sem preveč zaostal. Res sem se mučil. Na zgornjem, tehnično bolj zahtevnem delu proge, sem bil še konkurenčen, potem pa sem preveč zaostal." V šprintu najboljši slovenski tekmovalec cilja na kolajno.

V kajakaški konkurenci so nastopili še trije slovenski kajakaši. Vid Debeljak je zasedel 21. mesto, Anže Urankar je bil 26., Rok Markočič pa 33. Naslov svetovnega prvaka si je priveslal Nemec Tobias Bong.

V konkurenci kanuističnih dvojcev sta v klasiki nastopila le Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, saj sta Simon Hočevar in Blaž Cof že pred prvenstvom nameravala nastopiti le v šprintu. Ljubljanski dvojec je preizkušnjo končal na petem mestu. Zmagal je češki čoln Rygel - Vesely.

V četrtek bodo v Valtellini na sporedu ekipne tekme v klasičnem spustu, v petek ekipne tekme v šprintu, v soboto pa še posamične tekme v šprintu.

Ne spreglejte