Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 9. 2017,
21.27

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Dina Averina ritmična gimnastika

Petek, 1. 9. 2017, 21.27

6 let, 7 mesecev

SP v ritmični gimnastiki, Pesaro

Dina Averina še kraljica mnogoboja, Rusinje ekipne prvakinje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Dina Averina | Foto Reuters

Foto: Reuters

Rusinja Dina Averina je na 35. svetovnem prvenstvu v ritmični gimnastiki v italijanskem Pesaru po zmagah z obročem in s kiji osvojila še naslov svetovne prvakinje v kraljevski disciplini - mnogoboju. Srebro je v današnjem finalu najboljših 24 tekmovalk osvojila njena enojajčna dvojčica Arina Averina, sicer svetovna prvakinja z žogo in s trakom.

Medtem ko sta bili zlata in srebrna kolajna nekako oddani že pred finalom mnogoboja, saj sta bili 19-letni ruski dvojčici absolutni favoritki, Dina Averina je zbrala 74,700 točke, Arina Averina pa 73,450, pa je potekal oster boj za edino preostalo odličje. Najbolj mirne živce je imela 18-letna Izraelka Linoy Ashram, ki je s skupnim zbirom 70,025 točke tako po bronu s trakom osvojila še svojo drugo kolajno na letošnjem SP.

Prvenstvo v Pesaru se je z današnjim finalom mnogoboja za posameznic že končalo. Lepe spomine nanj bosta imeli tudi obe slovenski reprezentantki 16-letna Aleksandra Podgoršek in 18-letna Aja Jerman, saj sta se ob prvencu na velikih tekmovanjih lepo predstavili, prikazali dobre nastope in upravičili pričakovanja strokovnega vodstva.

V soboto in nedeljo se bo prvenstvo nadaljevalo s tekmovanjem v skupinskih sestavah; v sobotnih kvalifikacijah se bo prvič po 18 letih predstavila tudi slovenska reprezentanca.

Rusinje ekipne prvakinje

Ruske reprezentantke so na 35. svetovnem prvenstvu v ritmični gimnastiki v Pesaru tudi v skupinskih sestavah osvojile naslov svetovnih prvakinj. Rusinje so zbrale 37,700 točke in prepričljivo slavile pred Bolgarkami (36,950). Slovenke, ki so prvič po 18 letih spet nastopile na tovrstnem tekmovanju, so med 29 ekipami zasedle 24. mesto (26,600).

Ob Sari Kragulj so v Pesaru v skupinski sestavi nastopile še Tamia Dulce Villca Šeme, Zoja Marija Ivančič, Maša Bizjak, Ana Kragulj in Teja Leskovšek.
Ne spreglejte