Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
26. 10. 2015,
11.32

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

odbojka Tine Urnaut Mitja Gasparini Klemen Čebulj Alen Šket Jan Pokeršnik Dejan Vinčić Jani Kovačič Jan Klobučar Alen Pajenk Sara Hutinski Lana Ščuka Eva Mori Sonja Borovinšek Jan Planinc Anja Zdovc Valentina Založnik Danijel Koncilja Uroš Pavlovič Nejc Pušnik Karmen Kočar Erika Fabjan

Ponedeljek, 26. 10. 2015, 11.32

4 leta, 1 mesec

Derbi v Italiji: Čebulj se je smejal prvi, Urnaut pa zadnji

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pretekli teden so Slovenci v tujini sodelovali v številnih tekmovanjih. Mitja Gasparini je navdušil v ligi prvakov, derbi v Italiji je pripadel Tinetu Urnautu, Jan Klobučar ostal brez finala.

V močnem italijanskem prvenstvu je bil na sporedu dvojni program. V sredo se je Tine Urnaut soočil s selektorjem slovenske reprezentance Adreo Gainijem in njegovo ekipo po srhljivki premagal s 3:2 v nizih. Slovenski kapetan se je v nedeljo srečal še s Klemenom Čebuljem. Urnautov Trentino je že zaostajal z 0:2 v nizih, a je na koncu po velikem preobratu premagal še veliko Lube Civitanovo. Urnaut se je izkazal s 14 točkami, Čebulj pa jih je pri poražencih prispeval deset.

V Franciji se nadaljuje velika kriza Beauvaisa Dejana Vinčića. Kozlički so zabeležili že četrti zaporedni poraz, Vinko pa ta teden ni bil aktiven. Paris Mitje Gasparinija je v začetku tedna v ligi prvakov senzacionalno šokiral zvezdniški Dinamo, v prvenstvu pa je izgubil proti Seteju. To je bil tretji poraz na zadnjih štirih tekmah.

Derbi je bil na sporedu tudi v Turčiji. Alen Pajenk si je s Fenerbahčejem veliko obetal od gostovanja v Izmirju, a nekdanja ekipa Matevža Kamnika je bila premočna. Slovenski bloker je dosegel le dve točki.

Velja omeniti tudi Jana Klobučarja, ki je bil s svojo ekipi blizu uvrstitvi v finale nemškega pokala, a jim je to v zadnjih izdihljajih tekme preprečil Berlin. Ta je vajo ponovil tudi konec tedna v prvenstvu. Klobučar je za RheinMain v polfinalu pokala dosegel devet točk, konec tedna pa le štiri.

Ne smemo pa pozabiti niti na Aljošo Urnauta, ki je poleti v Ljubljani navduševal slovenske ljubitelje odbojke na mivki. Ta se je strgal z verige v Belgiji, Anja Zdovc pa nadaljuje z dobro formo v Franciji.

Ne spreglejte