Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 4. 2008,
13.35

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 20. 4. 2008, 13.35

8 let, 1 mesec

Debevec dvanajsti v Pekingu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljši slovenski strelec Rajmond Debevec je na svetovnem pokalu v Pekingu z malokalibrsko puško v trojnem položaju zasedel 12. mesto.

Zmagal je Francoz Josselin Henry.

Zadnji dan strelskega svetovnega pokala v Pekingu je hladno in deževno vreme z vetrom krojilo vrstni red v streljanju z malokalibrsko puško v trojnem položaju. V sobotnih izločilnih bojih, ko je bilo vreme sončno in toplo, je Debevec s 1179 krogi dosegel najboljši rezultat eliminacij, v nedeljskem glavnem tekmovanju, na katerem je nastopilo 58 najbolje uvrščenih tekmovalcev iz predtekmovanja, pa je žreb strelskih mest v celoti vplival na končni vrstni red. Tekmovalci, ki so bili izžrebani na strelska mesta na obeh straneh strelišča ob zaščitnem zidu, so bili zaradi večje zaščite pred vetrom v veliki prednosti pred ostalimi tekmovalci, tako da so bili med finalisti najbolje uvrščenih tekmovalcev predvsem strelci iz teh strelskih mest.

Debevcu je žreb določil mesto na sredini strelišča, kjer se je veter najbolj vrtinčil, tako da je v ležečem položaju dosegel samo 387 krogov, v stoječem 381 krogov in v klečečem 389 krogov. S skupno 1157 krogi je osvojil 12. mesto, kar je bilo skoraj največ, kar je v takih pogojih lahko dosegel. Za finale osmerice najbolje uvrščenih je bilo potrebno doseči 1160 krogov, končni zmagovalec po nastopu v finalu pa je bil Henry, ki je v osnovnem nastopu streljal na skrajnem desnem 77. strelskem mestu in dosegel 1173 krogov.

Debevec je bil z aklimatizacijo in časovno adaptacijo ter sami pripravami na olimpijskem strelišču zadovoljen, saj je na treningih in v kvalifikacijskem tekmovanju dosegal zelo dobre rezultate, končni vtis je pokvarilo le slabo vreme zadnji dan tekmovanj, ko se je ob vsem tudi dnevna temperatura spustila s 27 na 11 stopinj Celzija.

Ne spreglejte