Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
5. 3. 2017,
1.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

Natisni članek

Tony Bellew David Haye boks

Nedelja, 5. 3. 2017, 1.45

6 let, 7 mesecev

Težka kategorija: David Haye vs. Tony Bellew

Zgodilo se je nepričakovano: favorit poletel iz ringa #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93
David Haye Tony Bellew | Foto Reuters

Foto: Reuters

Angleški boksar Tony Bellew je na glavnem dogodku večera v londonski areni O2 poskrbel za veliko senzacijo. V 11 rundi je s tehničnim nokavtom premagal favoriziranega rojaka Davida Haya. Za 34-letnega Liverpoolčana je bila to že 29. zmaga (19. z nokavtom) na 32 dvobojih med profesionalci. Ima še dva poraza in remi.

Po večmesečnem zbadanju in izmenjavanju žaljivk je le napočil trenutek, da sta se Angleža udarila še v ringu. Pričakovano je v prvih šestih rundah dominiral nekdanji svetovni prvak v težki kategoriji (različica WBA), nato pa si poškodoval desno nogo (op. p. kazalo je, kot da ima zvit gleženj) in se komaj še premikal po ringu.

Vseeno se ni predal in se srčno boril vse do 11. runde, ko ga je Bellew z levim krošejem zadel za ušesom, kar je tako zamajalo 36-letnega Haya, da je ta padel iz ringa. Čeprav je ta še vstal in se pravočasno vrnil, je iz njegovega tabora v ring priletela brisača, kar je bil znak, da sodnik prekine dvoboj, senzacionalne zmage pa se je tako veselil Bellew.

Spektakularen zaključek boksarskega obračuna:


''Premagal sem najboljšega"

"Zelo sem si ga želel premagati, tako kot on mene. Zelo ga spoštujem, kdo želi to borbo videti še kdaj?'' je takoj po zmagi dejal 34-letni Liverpoolčan, ki so ga po senzacionalni zmagi obdala čustva.

Ta je dodal: ''V mojih očeh sem premagal enega najboljših kruzerjev in težkašev, kar smo jih kdaj imeli. Udari morda najmočneje na svetu, tudi hiter je kot blisk, a kot sem vam rekel, čeprav ne delujem tak na prvi pogled, me je zelo težko zadeti.''

''Ima levje srce"

Po izgubljenem dvoboju je čustven postal tudi prej sovražno in grozeče razpoloženi Haye, ki je v promociji tega dvoboja dejal, da bo Bellew po dvoboju z njim moral celo v bolnišnico in da ne bo nikoli več boksal.

''Tony je odličen borec. Počutil sem se odlično, bil sem dobro pripravljen, a ta fant ima levje srce. Pred tem sem nokavtiral precej večje in močnejše boksarje, a on je lev. Moje udarce je preživel in zasluženo zmagal. Z veseljem bi se še kdaj pomeril z njim, a zdaj je on tisti, ki odloča. To si tudi zasluži,'' je po porazu dejal Haye, ki je izgubil še tretjič v karieri. Prvič po letu 2011, ko ga je po sodniški odločitvi v Hamburgu premagal Vladimir Kličko.

 

Ne spreglejte