Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 5. 2016,
17.09

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

paralimpijske igre Darko Đurić

Torek, 10. 5. 2016, 17.09

2 leti, 11 mesecev

Darko Đurić zadovoljen pred paraolimpijskimi igrami: Dokaz, da sem v stiku z najboljšimi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Darko Đurić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Darko Đurić, plavalec, ki bo na paraolimpijskih igrah v Riu eden glavnih slovenskih adutov za najvišja mesta, je prejšnji teden zelo uspešno nastopal na evropskem prvenstvu v plavanju za invalide. Na Portugalskem na Madeiri je osvojil srebrno in bronasto medaljo.

Đurić je bil srebrn na 100 metrov prosto in bronast na 200 metrov prosto, na 50 metrov prosto pa je bil peti. Danes je na novinarski konferenci v Ljubljani po vrnitvi domov strnil vtise z zadnjega večjega tekmovanja pred Riom. Predvsem je vesel, ker je ugotovil, da je v dobri formi in na dobri poti, se pa zaveda, da ga čaka še veliko dela do septembrskih iger.

Dokaz, da je v stiku s konkurenco

"Ti medalji sta dokaz, da sem v stiku s konkurenco, z najboljšimi in da lahko zelo optimistično gledam v Rio," je dejal Đurić. "Vedel sem, da sem zelo dobro pripravljen. Na zadnjih tekmah sem na 200 metrov vedno nekaj 'zamočil', ali sem zamudil obrat ali sem spustil tempo. Zdaj sem odplaval tako, kot mi je trener naročil, in rezultat je tukaj," je bil zadovoljen po dobro opravljenem nastopu na daljši razdalji.

"Zdaj imam pester program, čakajo me še ena močna tekma, potem enotedenske priprave, pa nekaj manjših tekmovanj … predvsem pa seveda treningi, treningi, treningi. V Berlinu bo še zelo močan miting in mogoče se bo tam pojavil še kdo," pravi Đurić.

"V Funchalu pa je kazalo zelo lepo, če ne bo kakšnih poškodb in težav, bomo skušali priti čim višje," pravi Đurićev trener. | Foto: Vid Ponikvar "V Funchalu pa je kazalo zelo lepo, če ne bo kakšnih poškodb in težav, bomo skušali priti čim višje," pravi Đurićev trener. Foto: Vid Ponikvar

Da le ne bo poškodb

Tudi njegov trener Alen Kramar je bil zadovoljen z do zdaj opravljenim. "Evropsko prvenstvo je bilo ena stopnica, preverjanje forme pred Riom. Začela sva s tekmo v Eindhovnu, kjer je šel počasi navzgor. V Funchalu pa je kazalo zelo lepo, če ne bo kakšnih poškodb in težav, bomo skušali priti čim višje," pravi Đurićev trener. "Resda ima srebrno in bronasto medaljo, a meni več pomeni daljša razdalja z odličnim rezultatom. Pomembno je delati na vzdržljivosti, potem pa se doda samo še nekaj hitrosti," pravi trener Kramar.

Konkurenca bo podobna

V Riu pričakuje podobno konkurenco kot v Funchalu, ob evropskih tekmovalcih še enega Korejca in Mehičana. "Igre so že zelo pred vrati, še dvakrat greva na priprave, potem še na tekmo v Berlinu, potem pa domače priprave in odhod na igre," trener opozarja, da se paraolimpijski Rio, čeprav bodo igre šele septembra, hitro bliža.

Ne spreglejte