Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 5. 2011,
11.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 1. 5. 2011, 11.37

8 let

Cerkničan Mitja Gornik se je 'ustavil' pri 645

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V prvi pripravljalni tekmi za SP sta slovenski reprezentanci dosegli zmagi proti Hrvaški z enakim izidom – s po 5:3. Danes bo na kegljišču Golovec še en dvoboj.

Oba naša selektorja Lado Gobec in Bojan Pihlar sta preizkusila skoraj vse reprezentante s tem, da sta med dekleti manjkali Brigita Strelec in Gordana Radič. Naše so dobile obračun proti kakovostnim tekmicam, saj so skupaj podrle 93 kegljev več in si na ta način zagotovile zmago. Posamični dvoboji so se končali s 3:3. Najvišjo zmago in najboljši posamični izid je dosegla Barbara Fidel s 605 keglji. "Moja forma še ni vrhunska, vendar bom poskušala pripravljenost izboljšati še na treningih do svetovnega prvenstva. Imam še veliko rezerve," je povedala Celjanka.

Izkazala se je tudi Mariborčanka Eva Sajko (599), z nastopi naših deklet je bil zadovoljen tudi selektor Lado Gobec. "Veseli smo zmage, saj so Hrvatice v samem svetovnem vrhu. V naši nekompletni ekipi sta dve kegljali zelo dobro, ostale solidno. Marsikaj bomo poskušali še izboljšati."

V slovenskem taboru so bili še bolj zadovoljni z zmago moške reprezentance, ki je močno pomlajena, saj so se izkušeni Primož Pintarič, Damjan Hafnar in Marko Oman odpovedali majici z državnim grbom. Naši so bili boljši od Hrvatov za 12 kegljev. Junak tekme je bil Mitja Gornik, ki je v dvoboju dneva premagal Maria Mušanića s 645:616. "Končno smo imeli eno mednarodno primerjavo, ki je pokazala, da marsikaj zmoremo. Če premagaš Hrvate, to že nekaj pomeni. Pričakujem, da bomo še malce dvignili raven igre v teh štirinajstih dnevih do Sarajeva," si želi Cerkničan.

Selektor Bojan Pihlar je bil po odmevni zmagi v Golovcu zelo realen. "Fantje so pokazali zelo solidno igro, saj so bili izredno motivirani. Že na pripravah in treningih so pokazali veliko željo in če bodo tako nadaljevali, se za bodočnost slovenskega kegljanja ni potrebno bati."

Obe reprezentanci sta nastopili s po osmimi tekmovalkami in tekmovalci, uradno so šteli rezultati najboljših šestih. Alenka Jakša je premagala Pavićevo s 4:0 (566:525), Noemi Živkovič je izgubila z Ranić-Gašparinijevo 1:3 (528:561). Še dva moška izida: Sobočan : Kovač 1:3 (544:586) in Čosič : Barišić 2:2 (606:599).

Ne spreglejte