Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 12. 2007,
19.17

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 22. 12. 2007, 19.17

8 let, 1 mesec

Čarmanova rekordna, Tahirovič brez norme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Plavalka kranjskega Triglava in slovenska plavalka leta 2007, Anja Čarman, je na mednarodnem mitingu Maribor 2007 poskrbela za nov slovenski rekord na 100 m hrbtno.

Izboljšala dosežek Sparavčeve

Z dosežkom 1:02,79 je za 14 stotink izboljšala državni rekord Mariborčanke Metke Sparavec, dosežen na evropskem prvenstvu v Carigradu 1999, ko je slednja osvojila četrto mesto.

"Rekorda res nisem več pričakovala. Po evropskem prvenstvu v Debrecenu sem imela eno obveznost za drugo in v vodi sem bila vsega trikrat. Očitno pa mi je ostalo še vedno dovolj moči," je bila vesela Anja Čarman, ki bo nedeljski del tekmovanja izpustila, saj je z domačimi le še do petka, nato pa se vrača na študij v ameriški Dallas.

Tahirovič ima še eno možnost

Sobota je bila zelo pomembna tudi za Triglavana Emila Tahiroviča, ki je lovil olimpijsko normo A za olimpijske igre v Pekingu. Želen izid 1:05,57 je Tahirovič v samostojnem nastopu, ki so mu ga omogočili prireditelji, zgrešil za slabe pol sekunde, še eno priložnost pa bo imel v nedeljo, ko bo ta disciplina tudi uradni del mitinga. Na 50 metrih je bil Tahirovič z izidom 28,36 še na dobri poti, da bi plaval zahtevan izid, a ... . "Prehitro je začel. Obračati bi moral nekje okrog 28,5 ali pa 28,6," je pokomentiral njegov trener Roni Pikec.

Markiču rekord mitinga

Normo na 200 m prosto, sicer za evropsko prvenstvo 2008 v Eindhovnu, je lovila tudi plavalka ljubljanske Olimpije Nina Sovinek. Z izidom 2:03,79 je za dobrih osem desetink zgrešila načrtovan izid, kot pri Tahiroviču pa se je izkazalo, da je prehitro začela, čeprav je bila do 150-metrske znamke še v boju za zahtevan izid. Z 2:00,53, najboljšim ženskim izidom dneva, je zmagala Radovljičanka Sara Isakovič. Slednja je bila z 1:02,85 najboljša tudi na 100 delfin.

Med ostalimi dosežki velja izpostaviti Koprčana Matjaža Markiča, ki je 50 m prsno zmogel v 27,92 sekunde in postavil rekord mitinga. Osebni rekord je Markič zgrešil za pet stotink sekunde, obenem pa dosegel izid, vreden 957 točk. "Po tihem sem želel osebni rekord, a sem tudi s tem dosežkom lahko povsem zadovoljen," je po tekmi dejal Matjaž Markič, ki bo prihodnji teden nastopil še na tekmi v španskem San Sebastianu.

Tudi Vrtovec, Turk in Klinarjeva

Domačemu klubu je zmago na 50 m prosto z dosežkom 23,16 priplaval Luka Vrtovec, tako kot Čarmanova študent univerze SMU iz Dallasa. V ženski konkurenci je zmagala najboljša prijavljena tuja tekmovalka Madžarka Evelyn Verraszto.

Radovljičan Luka Turk se je veselil zmag na 200 in 1500 m prosto, predvsem na 200 metrski razdalji pa se je moral pošteno potruditi, da je v finišu ugnal plavalca Ljubljane Uroša Jedlovčnika. Na 200 m mešano je po pričakovanjih zmagala radovljiška olimpijka Anja Klinar.

Ne spreglejte