Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 9. 2021,
19.45

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

grand prix Patricija Brolih judo

Nedelja, 26. 9. 2021, 19.45

2 leti, 7 mesecev

JUDO, grand prix, Zagreb

Brolihovi srebro v Zagrebu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Patricija Brolih | Patricija Brolih je osvojila drugo mesto. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Patricija Brolih je osvojila drugo mesto.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska judoistka Patricija Brolih je na grand prixu v Zagrebu osvojila srebrno odličje v kategoriji do 78 kg in s tem največji uspeh v karieri. V finalu je morala priznati premoč Nizozemki Karen Stevenson, ki je slavila s končnim prijemom v parterju in dosegal prvo zmago na tovrstnih tekmovanjih.

V finalu je bila 28-letna Nizozemka močnejša, obvladovala dvoboj in si hitro priborila vazari z metom, kasneje pa je dobila dvoboj s končnim prijemom.

Štiriindvajsetletna Brolihova je pred tem imela nekaj sreče z žrebom in bila v uvodu prosta, nato pa je v četrtfinalu premagala Poljakinjo Paulino Dziopo in v polfinalu še Nemko Thereso Zenker.

Dober dan ima za sabo tudi Vito Dragić. Tekmovalec iz Slovenske Bistrice se je v kategoriji nad 100 kilogramov prebil do polfinala, potem ko je v predtekmovanju v podaljšku odpravil Nemca Daniela Zorna. Nato je moral v podaljšku priznati premoč Romunu Vladutu Simionescu, ki je 28-letnega slovenskega reprezentanta presenetil s protinapadom v dodatnem času.

V boju za bron je bil Dragićev nasprotnik 21-letni Ukrajinec Jevgenij Baljevskij. Še tretjič je moral Dragić v podaljšek, tekmecu pa je odločilna akcija uspela po več kot dveh minutah dodatne borbe in slovenski reprezentant se je moral zadovoljiti s tremi dobrimi nastopi in petim mestom. Zmagal je Nizozemec Jur Spikers, ki je bil je v finalu ugnal Simionescuja.

Za Eneja Marinića je bil v kategoriji nad 100 kilogramov v uvodnem obračunu usoden Finec Martti Puumalainen, ki se je slovenskemu tekmovalcu oddolžil za lanski poraz v Lizboni.

Že v soboto sta se Andreja Leški in Anka Pogačnik veselili zmag v kategoriji do 63 oz. 70 kg. V petek je bila Kaja Kajzer v kategoriji do 57 kg tretja.

Preberite še:

Anka Pogačnik
Sportal Slovenski judoistki blesteli v Zagrebu
Marjan Fabjan
Sportal Najvišje priznanje za Marjana Fabjana
Kaja kajzer
Sportal Novo odličje za Kajo Kajzer
Ne spreglejte