Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
11. 12. 2016,
2.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

Natisni članek

Anthony Joshua Vladimir Kličko boks Eric Molina Wembley

Nedelja, 11. 12. 2016, 2.09

6 let, 6 mesecev

Anthony Joshua še drugič ubranil naslov svetovnega prvaka

Britanski tank povozil še enega: 18. dvoboj, 18. zmaga, 18. nokavt #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38
Anthony Joshua Eric Molina boks | Foto Reuters

Foto: Reuters

Anthony Joshua je v Areni v Manchestru še drugič uspešno ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po različici IBF. Britanski boksar je v tretji rundi nokavtiral Američana Erica Molino.

Že na samem začetku glavne borbe boksarskega spektakla v Manchestru je bilo jasno, da se bo dvoboj hitro končal. Američan se je dve rundi le skrival in oklepal 27-letnega prvaka, v tretji rundi pa je bilo vsega konec.

Britanski orjak je s serijo udarcev položil Molino in še drugič uspešno ubranil naslov svetovnega prvaka po različici IBF. Joshua je na svojem 18. dvoboju dosegel že svojo 18. zmago in prav vse je slavil z nokavtom.

Kako je borbo končal Anglež?

Uradno: Joshua in Kličko 29. aprila na Wembleyju

Tega ne gre zamuditi: Anthony Joshua in Vladimir Kličko se bosta udarila prihodnje leto 29. aprila na Wembleyju. | Foto: Reuters Tega ne gre zamuditi: Anthony Joshua in Vladimir Kličko se bosta udarila prihodnje leto 29. aprila na Wembleyju. Foto: Reuters

Po dvoboju se mu je v ringu pridružil veliki Vladimir Kličko. Skupaj sta napovedala, da se bosta 29. aprila udarila na slovitem Wembleyju, na katerem se bo zbralo 80 tisoč navdušencev nad boksom.

"Gremo v večjo areno, da si bo lahko to poslastico ogledalo kar se da veliko ljudi. To je dvoboj, ki si ga ljudje želijo videti, in željo jim bova z Vladimirjem izpolnila. Kličko hoče pasove nazaj, naj zmaga boljši," je po napovedi borbe povedal Joshua.

"Joshua je trenutno najboljši v težki kategoriji, zato tega dvoboja ne gre zamuditi. Z boksom se ukvarjam že 26 let, to znanje in izkušnje pa mi bodo prišle prav v dvobojih z Joshuo. Ta dvoboj ste želeli videti, zdaj ga boste," je dodal že 40-letni boksarski veteran Kličko, ki ga je novembra 2015 po enotni sodniški odločitvi v Düsseldorfu presenetljivo premagal Tyson Fury. Tako je končal Ukrajinčevo več kot desetletno vladavino v težki kategoriji.

Kdo bo zmagal na Wembleyju?

  • Vladimir Kličko
    37,22 %
    150 glasov
  • Anthony Joshua
    62,78 %
    253 glasov
Oddanih 403 glasov
Ne spreglejte