Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 6. 2013,
11.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 1. 6. 2013, 11.46

8 let

Brez slovenskega čolna v finalu EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski veslači v nedeljskem finalu evropskega prvenstva v Sevilli ne bodo zastopani na tekmah, na katerih se bodo delila odličja.

V polfinalu EP sta tako dvojni četverec kot lahki skifist Rajko Hrvat zasedla četrti mesti. Lahki dvojni dvojec bo nastopil v finalu C.

V slovenskem taboru so veliko pričakovali predvsem od Luke in Jana Špika, Gašperja Fistravca in Aleša Zupana v dvojnem četvercu, posebej po uspešni predstavi v polfinalu, kjer se je slovenska četverica vse do cilja dobro kosala s favoriziranim čolnom iz Hrvaške.

V polfinalu pa je bila Slovenija brez možnosti za preboj med najboljšo trojico. V drugem delu proge so ušli favorizirani Nemci, pa tudi Poljaki in Švicarji, Sloveniji pa je v sicer težkih vetrovnih razmerah ostalo četrto mesto, prvo, ki vodi v finale B.

Podoben je bil nastop Rajka Hrvata v lahkem enojcu. Razred zase je bil Portugalec Pedro Fraga, drugi je bil Švicar Michael Schmid, tretji pa Italijan Simone Molteni. Prav Molteni je v zadnjem delu ugnal Hrvata, ki je bil na koncu četrti.

Nastopila ta tudi Jure Cvet in Matevž Malešič med lahkimi dvojnimi dvojci, ki sta bila neuspešna v petkovem repasažu za polfinale, danes pa sta si priveslala finale C, oziroma boj za mesta od 12 do 18.

Selektor Miloš Janša po tekmi ni skrival, da je v polfinalu pričakoval drugačen razplet: "Od obeh posadk v polfinalu sem pričakoval finale A, pri četvercu še bolj. Saj do polovice je še šlo, nato so začeli zaostajati, ... Razmere so bile res težke, močan nasprotni veter in mi smo se s tem spopadli slabše, kot tekmeci."

Manj kritičen je bil trenutno najtrofejnejši slovenski veslač Luka Špik: "V petek smo pokazali zelo dobro predstavo, pogoji so nam odgovarjali in občutki so bili zelo pozitivni. V polfinalu je šlo do polovice, v zadnjem delu pa nismo znali odgovoriti na napad Švicarjev. Skušali smo, a je bila prednost tekmecev vse večja, zato smo popustili. Na žalost smo v tej postavi skupaj trenirali le en teden, a to je tistih nekaj odstotkov premalo, da bi v takih trenutkih lahko dali vsi vse od sebe. Mislim, da je bila tudi ta tekma za mlajše veslače lepa izkušnja iz katere se lahko kaj naučijo."

Ne spreglejte