Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 4. 2016,
16.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Bojan Tokić

Sobota, 16. 4. 2016, 16.07

8 let

Olimpijske kvalifikacije uspešne le za Tokića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Bojan Tokić je edini slovenski namiznoteniški igralec, ki si je na evropskih kvalifikacijah v švedskem Halmstadu zagotovil nastop na olimpijskih igrah.

Novogoričan je bil uspešen že na prvem od dveh turnirjev, po kateremu se je osem igralcev uvrstilo v Rio. Preostali trem Slovencem to ni uspelo, neuspešni pa so bili tudi na popravnem izpitu.

Drugi turnir je za Slovence pomenil misijo nemogoče, saj sta bili na voljo le dve vstopnici, kandidatov, med katerimi so bila tudi zveneča imena tega športa, pa veliko. Vsi Slovenci so izpadli že v prvem krogu, Darka Jorgiča je s 4:1 premagal Španec Alvaro Robles, Jana Žibrata z istim izidom Daniel Gorak, Alex Galič pa je morala z izidom 0:4 priznati premoč trikratni evropski prvakinji Romunki Elizabeti Samari.

Olimpijsko vozovnico so si v Halmstadu pri moških poleg Tokića zagotovili še Nemca Timo Boll in Bastian Steger, Portugalca Marcos Freitas in Tiago Apolonia, Šved Pär Gerell, Rus Aleksander Šibajev, Grk Panagiotis Gionis, vsi so bili v četrtek na prvem turnirju, v soboto sta se jim pridružila Danec Jonathan Groth in Francoz Emmanuel Lebesson, pri ženskah pa so bile v četrtek uspešne Nemke Ying Han, Petrissa Solja in Xiano Shan, Turkinja Melek Hu, Poljakinji Fu Yu in Qian Li, Rusinja Polina Mihajlova Avstrijka Jia Liu, v soboto pa še Nizozemka Li Jie ter Švedinja Fen Li.

Neuspešni so bili številni znani igralci in igralke. Pri moških legendarni Belorus Vladimir Samsonov, Srb Aleksander Karakašević, Hrvati Andrej Gačina, Ruiwu Tan in Zoran Primorac, slednji bi nastopil že na svojih osmih zaporednih igrah. Za to ima zdaj le še eno možnost, 1. maja bo moral biti na lestvici ITTF dovolj visoko, saj bo v Riu nastopilo še nekaj igralcev po "ratingu".

Na kvalifikacijah so sicer morali nastopiti vsi najboljši igralci, saj so bile pogoj za nastop na igrah.

Ne spreglejte