Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 4. 2016,
22.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Bojan Tokić

Četrtek, 14. 4. 2016, 22.41

8 let

Bojan Tokić še na tretje olimpijske igre

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokić se je z zmago nad Portugalcem Joaom Geraldom s 4:1 (-6, 4, 5, 9, 13) na kvalifikacijskem turnirju v Halmstadu na Švedskem še tretjič zapored uvrstil na olimpijske igre.

Olimpijski kvalifikacijski turnir je v prvih dveh dneh postregel z nekaj presenečenji, predvsem pa s potrditvijo, da gre za igro živcev, prepleteno z ogromno motivacije in čustvi. Bojan Tokić, Jan Žibrat, Darko Jorgić in Alex Galič so vsi prestali kvalifikacije in se uvrstili v finalni del. Tokić in Žibrat sta skupino zapustila na tretjem mestu, kar jima je prineslo težje tekmece v 1. krogu glavnega dela tekmovanja, Jorgić in Galičeva pa sta si z 2. mestom v skupini priigrala vsaj na papirju nekoliko lažje delo.

Tokić je danes v prvem krogu s 4:2 premagal domačina Kristiana Karlsson s 4:2, v drugem krogu s 4:1 Jakuba Dyjasa iz Poljske, v odločilni tekmi za uvrstitev med osem najboljših igralcev, ki so si že zagotovili nastop na olimpijskih igrah, pa s 4:1 še Geralda.

 

"Pa sem mislil, da bom samo dvakrat na olimpijskih igrah"

"Do zdaj sem bil dvakrat na olimpijskih igrah in vedno sem mislil, da bo to moj zadnji nastop, saj so le vsaka štiri leta. Na tako zahtevnem turnirju je ves čas veliko pritiska. V kvalifikacijski skupini nisem igral najbolje, proti Robinu Devosu sem skoraj zapravil visoko prednost, a sem se na srečo zbral in turnir končal na najboljši mogoč način," je po novem velikem uspehu dejal 35-letni Tokić.

Drugi trije slovenski predstavniki so se poslovili že po prvem krogu. Žibrata je s 4:2 zaustavil Rus Aleksander Šibajev, Jorgića Srb Peto Zsolt s 4:3, čeprav je najboljši evropski mladinec vodil že s 3:1 v nizih, Galićevo pa s 4:1 Poljakinja Katarzyna Grzybowska. Vsi trije bodo v petek imeli še eno priložnost, da se uvrstijo na olimpijske igre, vendar se bodo morali na novem turnirju uvrstiti v finale.

Ne spreglejte