Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
29. 2. 2016,
10.15

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Urša Kragelj kajak kanu Rio de Janeiro

Ponedeljek, 29. 2. 2016, 10.15

8 let, 1 mesec

Bo Urši letos uspelo?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ena najboljših slovenskih kajakašic Urša Kragelj se vneto pripravlja na novo sezono, ki je zanjo letos še kako pomembna. Kragljeva še nima zagotovljene vozovnice za olimpijske igre v Rio de Janeiru.

Če so potniki za olimpijske igre v Rio de Janeiru med slovenskimi kajakaši (Peter Kauzer), kanuisti (Benjamin Savšek) in dvojci (Luka Božič/Sašo Taljat) bolj kot ne že znani, pa povsem odprt dvoboj ostaja pri kajakašicah. Za edino mesto, ki je na voljo, sta glavni kandidatki za olimpijske igreEva Terčelj in Urša Kragelj, ki ravno te dni trenira v Združenih arabskih emiratih, v Al Ainu. En sklop treningov je že opravila, sredi februarja pa se je še enkrat odpravila v puščavo.

Trenutno pri treningu gre v pravo smer

Večina najboljših slovenskih tekmovalcev je tokrat za priprave izbralo Avstralijo, medtem ko se je Kragljeva raje odločila za Al Ain. "Večina se je odločila za priprave v Avstraliji, ampak meni bližina in vremenske razmere v Združenih arabskih emiratih bolj ustrezajo. Trenutno pri treningu gre v pravo smer, predvsem delam na stvareh, ki so mi lansko sezono vzele tisto piko na i," nam je zaupala Urša, ki že ima eno posamično medaljo iz evropskega prvenstva v Bratislavi leta 2010. Poleg tega pa ima tudi dve medalji s svetovnih prvenstev v ekipnih vožnjah (Tacen 2010, Praga 2013).

Veliko tekmovalcev se pred olimpijsko sezono odloči za določene spremembe. Urša, ki s svojimi 27 leti velja že za izkušeno kajakašico, ni delala večjih sprememb. Z njenim trenerjem Miho Terdičem so držita svojega načrta. No, do manjših sprememb je vendarle prišlo. "Kar se tiče kajaka, ostajam pri istem modelu, ker mi super ustreza, zamenjala sem pa model vesla, ki pa ni toliko drugačen, da bi prinesel v trening kakšno posebno spremembo," nam je še zaupala primorska kajakašica.

Tokrat bo odločal Liptovski Mikulaš

Pred štirimi leti je potnico na olimpijske igre odločilo evropsko prvenstvo v Augsburgu, tokrat pa se bosta Eva in Urša pomerili na evropskem prvenstvu v Liptovskem Mikulašu. Pred tem ju čakajo še izbirne tekme za državno reprezentanco, ki bodo v Tacnu.

Ne spreglejte