Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 1. 2008,
21.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 4. 1. 2008, 21.14

8 let

Blejci v uri do zmage v Varaždinu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odbojkarji ACH Volleyja so v srečanju srednjeevropske lige v gosteh premagali Varaždin s 3:0 (17, 15, 18).

Okrnjena četa trenerja Baltića je tudi brez treh ameriških okrepitev (priprave reprezentance) ter poškodovanih Pleška in Gasparinija v uri trajajoči tekmi brez težav prišla do novih točk v srednjeevropski ligi. Najboljši posameznik v moštvu ACH Volleya je bil tokrat Aljoša Orel z enajstimi doseženimi točkami.

V prvem nizu je potekala izenačena igra do 15. točke, nato pa so pobudo prevzeli slovenski prvaki. Nekoliko bolj odločen servis ter boljši napad so jim omogočili prednost treh točk (15:18), nakar je domači trener zahteval prvi polminutni odmor. Tudi po tem so gostje imeli več od igre in niz brez težav dobili na sedemnajsti točki.

V drugem nizu so ekspresno povedli igralci ACH Volleya in domači trener Barić je ob zaostanku 3:10 že reagiral s polminutnim odmorom. Domača vrsta je delovala zmedeno, v igri so se vrstile napake, gostujoča vrsta pa je to s pridom izkoristila - 23:15. Domači igralec Patafta je v uvodu tretjega niza edini držal ravnotežje v igri, delno mu je pomagal še Muharemović, izid pa je bil poravnan do osme točke. Nato je prednost v prid Slovencev pričela naraščati. Čebron je bil suveren na bloku, Orel v napadu, svoje pa so z napakami dodali še domačini.

Moštvo ACH Volleya bo že v soboto odigralo naslednje srečanje, in sicer proti zagrebški Mladosti v njihovi dvorani. V moštvu slovenskih prvakov pa bosta nastopila tudi Taliaferro in Thomas, ki se bosta danes zvečer že vrnila s priprav ameriške izbrane vrste, medtem ko se bo Scott Touzinski vrnil kasneje, saj se bo z ameriško selekcijo udeležil olimpijskega kvalifikacijskega turnirja, ki se prične v prihodnjih dneh.

Ne spreglejte